Hellscream novella magyarul

Kategória: Érdekesség, Ismertető

A Blizzard Entertainment a 10 éves World of Warcraft MMORPG világát számos módon építi, növelve ezzel is a játék univerzumának komplexitását. A könyvkötetek, képregények és animációs kisfilmek mellett a játék hivatalos oldalán időről-időre kiadnak egy-egy ingyenesen olvasható novellát. Ezek a játék történetét – vagy szakszóval: lore-ját – kötik össze szerves egésszé.

A legfrissebb történet a Hellscream címet viseli, melyet immáron magyarul is el lehet olvasni az elkészült fordításnak köszönhetően. A történet a novemberben megjelenő Warlords of Draenor kiegészítőt vezeti fel. A néhány hete megjelent filmes trailerben már láthattuk, hogy Garrosh és Grommash Hellscream hogyan változtatták meg az ork nép végzetét. A novella azt meséli el, hogy Garrosh időutazása után pontosan hogyan is győzte meg apját, Grommasht, a Warsong klán nagyhatalmú vezérét az orkokra leselkedő démoni veszélyről.

Alább egy kis ízelítő található a novellából:

Garrosh figyelmesen végigpásztázta a nagrandi tájat. Napok óta egy warsong felderítőbe se botlott bele. Miért is kellett volna? Ez a kis dombtető a klán területének a szélén helyezkedett el és békeidőben nem volt szükség rá, hogy itt is járőrözzenek. Ogrék fosztogattak nyugati irányban. Más ork klánok pedig keleten terültek el. Itt még a vadászat is kevés sikerrel kecsegtetett ebben az évszakban, emlékezett Garrosh.

Nagyon fiatal volt, amikor utoljára ezen a dombon ült, és…

Nem. Garrosh sosem ült ezen a dombon, vagy mászott fel ezekre a fákra, vagy futtatta kezét végig ezeken a fűcsomókon gyerekkorában. Az egy másik világ volt.

Kairozdormu figyelmeztette, hogy lesz néhány furcsa felfedezése. Életemet az idősáv tanulmányozásával töltöttem. Őrületbe fogod csak kergetni magad, ha megpróbálod megszámolni és összehasonlítani a fűszálakat, mondta korábban. A terveimhez szükséges néhány… kedvező feltétel, amiket itt meg fogunk találni. Számunkra ez a tökéletes idősáv. Nem egy tökéletes tükörkép, de ennek ellenére tökéletes.

Ez majd elválik. Garrosh szemeit leárnyékolta és végigpásztázta a földet a lemenő nap sugaraiban. Legalább tudta, hogy ez a domb biztonságos hely a pihenésre. A nyitott rét sokkal korábban felfedne minden betolakodót, mint, hogy maga Garrosh észrevehető lenne.

Mögötte Kairoz nyugalomban a hátán feküdt a füstölgő tábortűz közelében, miközben egy ívelt pohár törött darabkáját emelte a szemei elé. A tűz ragyogása és az eltűnő nap sugarai bronzszínű fényekkel játszottak a felületén. “Hellscream, gondolkodtál azon, amiről beszéltünk korábban? Már elég időt pazaroltál el…”

A novella teljes fordítása elolvasható itt, illetve .pdf formátumban letölthető innen.

Ezeket olvastad már?