Nyaliznak és hízelegnek a női streamerek, ez itt a gond

Szerző:
Kategória: Női játékosok, Streaming

Kemény hangvételű Facebook bejegyzésben kritizálta a női streamerek munkásságát Zainab “zAAz” Turkie, a Bad Monkey Gaming csapatának svéd Counter-Strike: Global Offensive játékosa. A hosszú évek óta profiként jegyzett hölgy mindent elkövet, hogy hazájában méltó tisztelettel, vagy legalábbis hátrányos megkülönböztetés nélkül, tekintsenek a lány játékosokra.

Azonban úgy tűnik, hogy a női gémerek, köztük zAAz erőfeszítései is feleslegesnek bizonyulnak a női streamerek gusztustalan viselkedése miatt. Véleménye szerint a streamer lányok többsége „nyalizó” és „behízelgő”, legalábbis ilyen és ehhez hasonló kellemetlen megjegyzéseket olvashattak követői a Facebook oldalán. Nem finomkodott véleménye megosztásakor:

A női streamerek 90%-ka azért közvetít, hogy másokat így kihasználjon, a maguk kétszínűségével becsapják a kissrácokat, hogy adományok formájában pénzt csaljanak ki tőlük. […] Nem csoda, hogy emiatt mindenki megvetően tekint a női játékosokra és közösségekre. Az ilyen cicababáknak köszönhető mindez. Szégyenletes. Általában tartózkodom az ehhez hasonló kérdésektől, azonban elérkezett az ideje, hogy hangosan nyilvánítsak véleményt!!!

Ahogyan zAAz a bejegyzésében is említette, mindeddig óvatosan kerülte a téma nyilvános megvitatását, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne foglalkoztatta volna korábban. A Fragbite.se oldalának adott interjújában elárulta, hogy miért éppen most támadt rá a női streamerekre.

„Eddig több ezer olyan fényképet láttam, ahol a streamer lányok felajánlják magukat, azonban néhány nappal ezelőtt női topcsapatok játékosairól készült meztelen fotók landoltak a postafiókomban. Ez volt az a pont, ahol azt mondtam, hogy elég.”

Véleménye szerint ezek a gátlástalan streamerek megakadályozzák a női játékos közösség növekedését. „Gyakran felteszem magamnak a kérdést, vajon hogyan lehet tisztelni egy olyan közösséget, ahol a női játékosok több energiát fektetnek mellük mutogatásába, mint egyéni képességeik fejlesztésébe. A tisztességtelenül megkeresett pénz mellett, mit nyernek ezzel? Semmit.”

Zainab 'zAAz' Turkie akció közben a Copenhagen Games versenyén| Fotó: hltv.org via Zainab 'zAAz' Turkie (Facebook)

Ameddig a streamerek nem hajlandóak szembenézni a kellemetlen tényekkel és változtatni hozzáállásukon, addig ezt a problémát nem lehet megoldani, tette hozzá. Az izgató testrészek és domborulatok mutogatása helyett a játékra koncentráló hölgyek helyzetének kínosságát jól érzékelteti, hogy ilyen körülmények között inkább hanyagolják a streamelést.  Zainab Turkie úgy fogalmazott, hogy „nincs értelme” mellettük ezzel foglalkozni. „Minden bizonnyal sokkal szórakoztatóbb egy kezdőt bámulni, aki kipakolt mellekkel éppen megtanulta, hogy mekkora tárral rendelkezik az AK47-es.”

Egyébként halkan megjegyeznénk, hogy zAAz rajongói oldalán többségében olyan képek szerepelnek, melyek kizárólag egy profi esportoló munkakörnyezetét szemléltetik. Nem is kérdéses, hogy dobjam-e a lájkom vagy sem.

Ezeket olvastad már?
Comments
  • csumpi

    e-whoring