A világ legidősebb versenyjátékosa

Szerző:
Kategória: Érdekesség, Női játékosok

A valaha élt legidősebb profi játékos Doris Self volt, aki 2006-ban hunyt el autóbalesetben, 81 évesen.

Doris először 1983-ban robbant bele a köztudatba, amikor felállította az 1.112.300 pontos világrekordot egy klasszikus játéktermi játékban, a Q*bertben, az 1983-as Twin Galaxies Video Game Masters bajnokságán. Ezt rögzítették a Guiness Rekordok könyvében is. A rekord felállításakor 58 éves volt, a legidősebb ember abban az időben ahhoz, hogy megkapja ezt az elismerő címet.

„Dorisnak a Q*bert több volt, mint egy egyszerű játék; Számára ez egy terápia volt” mondta Ann Ennis- Doris testvére – “Doris 5 napon keresztül hajnal egy és három között játszott alternatív megoldásként az altató tabletták szedése helyett. Halála előtti éjszakáján sem volt ez másképp, tudatta velünk a testvére.

Életének utolsó éveiben, próbálta megdönteni saját rekordját, de sajnos nem sikerült neki, abban viszont biztosak lehetünk, hogy mindent beleadott.”

Ezek hallatán érdemes elgondolkodni a jövőn. Vajon a mi generációnk öregkorában is lesz majd esport? Mi már az unokáinkkal is játszani fogunk, vagy az ő vívmányaik már túl fognak tenni a mi képzeletünkön? Az is könnyedén elképzelhető, hogy ők már azt fogják hallgatni, ahogy elmeséljük középiskolás csapatunk sikereit egy játékban, a seregben szolgált idők helyett.

Forrás: gamesetwatch.com

Ezeket olvastad már?