Interjú Sheepy-vel, az UoL menedzserével! / Interview with Sheepy, manager of Unicorns of Love!

Vizicsacsi nevét már szinte minden magyar lolos ismeri, csapatáról, a Unicorns of Love-ról és annak jövőjéről – azt leszámítva, hogy tavasszal indulnak az LCS-ben – egyelőre azonban még nem sokat tudni. Ennek apropóján szerkesztőnk, Szeki megkereste a csapat menedzserét és edzőjét, Fabian “Sheepy” Mallantot (aki korábban az UoL junglere volt), aki örömmel válaszolt a neki feltett kérdésekre. Sheepy mesélt a saját jelenlegi munkájáról, a csapatot érintő kihívásokról, motivációról, szponzorokról, gamer házról és persze egy kicsit magáról Csacsiról is.

Kérlek, mutatkozz be néhány szóban.

– Sziasztok, Fabian „Sheepy” Mallant vagyok, jelenleg menedzsere/edzője a Unicorns of Love csapatának.

Mi a jelenlegi szereped a csapatban? Mit csinálsz pontosan a csapatért?

– Pillanatnyilag a munkám két részre van osztva. Kellett egy menedzser a csapatnak az LCS-be való bejutás után, ezt vállaltam. Beszélek szponzorokkal és más különböző cégekkel a jövőt illetően. Illetve, a különböző közösségi média oldalainkon értesítek mindenkit, hogy mi is történik velünk, de ezeken felül egy csomó más dologgal foglalkozom. A legfontosabb a csapatunk fejlesztése és lezárni az előkészületeket, mire az LCS elkezdődik. Másrészt, én vagyok a csapat edzője is: Scrimeket szervezek, fejlesztem a csapat kommunikációját, összehangoltságát.

Mint menedzser, hogy néz ki egy napod?

– Van egy “mit kell ma csinálnom” listám minden napra, azon szoktam végigmenni. Ellenőrzőm az emailjeimet és skype üzeneteimet, hogy folyamatos kapcsolatban legyen pl. a Riottal vagy más cégekkel. De ugyanígy ellenőrzöm a közösségi média felületeinket. Egyébként pedig szituációfüggő: figyelnem kell, hogy a weblapunk fejlesztése milyen tempóban halad vagy hogy a merchandise anyagaink gyártása hol tart.

Ez elviszi az egész napodat most már?

– Igen, egyre inkább. Egyelőre még egyetemre járok (jövő héten kezdődik a következő félév) de tervezem a jövőben jelentősen lecsökkenteni a tanulmányaimat aszerint, hogy a csapatnak mennyire van szüksége rám. Elképzelhető, hogy hosszabb szünetet fogok kivenni, ha a munkám túl nagy falat lesz.

Mennyire stresszes egy LCS csapat menedzserének lenni?

– Az biztos, hogy jelenleg a  Unicorns diktálja az életritmusomat. Elég stresszes, de megéri. Én ezt egy lehetőségként fogom fel, amely nem minden embernek adatik meg. Rengetegen segítenek engem, és nem félek kérdezni másoktól, ha nem értek valamit. Úgy gondolom, bármi is történik a jövőben, minden rendben lesz. Jelenleg nem akarok semmi mást se csinálni, csak a csapatra koncentrálni.

Mi a legnagyobb kihívás egy „új” Challanger vagy LCS csapatnak? Ti hogyan kezelitek ezt?

– Szerintem a legnagyobb kihívás egy jól működő, összerázott kezdőcsapatot összerakni. Nagyon nehéz hasonló gondolkodásmódú és személyiségű embereket találni. Mindig lesznek viták és problémák amelyekkel szembe kell néznünk. Ezeket csak a legfelkészültebb csapatok oldhatják meg, és léphetnek tovább a fejlődés útjára. Mi könnyed csapatszellemmel rendelkezünk; játékosaink nyitottak, ha mondandójuk van, kimondhatják, a kialakuló problémákat közösen oldjuk meg addig, amíg mindenki elégedett nem lesz a végeredménnyel. Néha ez hosszú időt vesz igénybe, de semmilyen gond nem maradhat megoldatlanul. Másképp visszajöhetnek a jövőben és kísérthetnek minket.

Jelenleg mi motivál téged?

– Őszintén, szerintem az emberek, akik körülvesznek. A családom, barátaim mind segítőkészek és támogatnak minket, ez igaz a játékosainkra is természetesen. Korábban volt rossz élményünk menedzserekkel, tehát fontos, hogy ne kövessek el hibákat. Látom, hogy mindenki a legjobbját nyújtja, ez motivál engem, hogy minél jobban teljesítsek én is.

Amióta UoL-t irányítod, mi volt a legnehezebb döntés, amit meg kellett tenned?

– Hogy őszinte legyek, egyik döntésemet sem bánom, mindegyiken sokat gondolkodtam, és szerintem mindig a megfelelő döntés született meg. Például a játékos(ok) cseréje a csapatban valamilyen értelemben megosztott volt. Talán a legnehezebb döntés az volt, hogy külön szervezetként menjünk tovább. Több mint egy hónapot vett igénybe, hogy mindent előkészítsek, és lássam, hogy működjön; „gaming house”-t szerezni, a merchandise anyagok gyártása stb. Napról-napra tanulom, hogy a különböző területek hogyan működnek. Elvégre felelősséggel tartozom a csapatom iránt, és mivel megbíznak a képességeimben, nem akarom, hogy csalódjanak bennem.

Találtál új szponzorokat, amióta kvalifikáltátok magatokat LCS-re? Te keresed őket, vagy ők kopogtatnak az ajtón?

– Rengeteg kapcsolatunk van már különböző szponzorokkal. Néhány ember csak bekopog az ajtódon, néhányat neked kell felkeresned.  Semmi sem publikus jelenleg, így sajnos nem tudok ennél többet mondani. De nyíltan fogadunk szponzorokat csapatunkhoz, van is néhány. akik érdekesnek tűntek.

A legtöbb LCS csapat ma már használ edzőket, elemzőket. Tervezed e posztok feltöltését a csapatnál?

– Sajnos ez sem publikus, illetve, inkább még próbáljuk megérteni, hogy mi működik és mi nem. A jövőben talán alkalmazunk egy extra elemzőt, aki segíteni fog nekem, de most még nem szükséges. A jelenlegi felállásunk nagyon stabil, a csapatban mindenki tiszteli a másik képességeit.

Tudnál mondani pár dolgot a „gaming house”-otokról?

– Már utánanéztünk több háznak is, meglepően élvezetes volt!  Például volt egy ház az erdőben, amit megengedhettünk volna magunknak, rengeteg hely volt benne, még a játékosoknak is tetszett. Viszont sajnálatos módon az internet kapcsolat nem a legjobb az erdőben, tehát még mindig keresgélünk. Jövő héten látogatok meg egy házat Berlinben, ami egyelőre megfelelőnek tűnik. Amint többet megtudok, lehet, hogy akár egy háztúra videóval fogunk szolgálni a rajongóinknak!

Azon kívűl, hogy Vizicsacsi a felső ösvényen játszik, van esetleg valami más poszt amit betölt a csapatban?

– Csacsi, a vadállat (mi így hívjuk, ahogy Hylissangot úgy, mint hyli, az isten:)). Mindig buzdítja társait, és ő a „shotcaller”-ünk mid/lategame rotációkban. Nagyon sokat tesz hozzá a megbeszélésekhez, mert nagyon nagy tudással rendelkezik. Számomra egy nagyon jó barát, a csapatban mi ismerjük egymást a legrégebb óta.

Mi volt az első benyomásod róla, és mi az most?

– Az első benyomásom róla az volt (de most is az), hogy ő egy elképesztően tehetséges játékos, még mindig a rajongója vagyok :D! Mindig is vele akartam dolgozni, mivel elképesztő küzdőszellemmel rendelkezik és nagyon jól megértjük egymást. Csak segítene már végre feljutni Master Tier-be…

Tanított neked esetleg valamilyen magyar szót?

– Valami olyasmit, hogy „shia yoe sakat”. (Szia, jó éjszakát)

Mit üzennél a magyar rajongóitoknak?

– Meg vagyok lepve, hogy mennyi támogatást kapunk a magyar rajongóktól. Nagyon hálás vagyok, és a legjobbunkat fogjuk adni a jövőben!

Köszönöm szépen!

/Az interjú összeállításában Hodini segített/

Unicorns of Love is the new hype in the League of Legends Championship Series. In addition to the team’s adorable name, the freshly qualified LCS squad had some awesome, surprising games in the promo tournaments and they won many new fans’ heart. Still, we don’t know much about the team’s current situation, so one of our editors, Szeki asked their manager, Fabian “Sheepy” Mallant about the challenges they face now, before the LCS.

Please, introduce yourself in a few words for Hungarian people.

– Hello, my name is Fabian “Sheepy” Mallant and I’m currently the manager/coach of Unicorns Of Love.

What is your current role in the team? What do you exactly do for UoL?

– My work is currently split in two different categories. First, my role is a manager that is very much demanded after our very sudden move into the LCS. I am talking to sponsors and other companies, doing updates on our media sites and more. Basically developing our organization and make sure we are ready once LCS starts.

Second, would be my role as a coach. I am preparing scrims and make a schedule for upcoming events, I get people together and work on their communication and help out overall with the gameplay of the team as a whole.

As a manager, what is your daily routine?

– I check my email and skype daily to make sure I am in close contact to Riot and other companies that we are currently in contact. Afterwards I check media and make sure to go over my to-do list which is different depending on the situation; for example, making sure that the website is being created, merchandize is going forward, etc.

Is it a full time job for you now?

– I have off-time from my university currently which will resume in about a week. However, I will heavily reduce my studies accordingly to what the team needs. I can see myself taking a break from university if the workload becomes too much.

How stressful is being responsible for such an important team (since you’ve qualified for LCS)?

– Right now, it’s pretty much dictating my life. It’s stressful but also very rewarding and i see it as an opportunity that just a few people get to have. I have a lot of people helping me on every end and I’m not afraid to ask anyone in an area i don’t understand. So i think whatever will happen I will be alright handling the workload even though it’s stressful. Right now, i wouldn’t want to do anything different.

What are the major challenges for a “new” Challenger or LCS team? How do you handle them at UoL?

– I think the biggest challenge is to get a working and comfortable roster together. It’s very hard to find people with fitting mindsets and humble personalities. There will always be discussions and upcoming problems to face and only the teams that have the right approach to solve them will advance further and improve. In UoL we have a very light-hearted team spirit; people can openly say their mind and upcoming discussions and problems will be solved together until everyone is satisfied with the outcome. Sometimes it can take a long time but things should never remain unresolved. Otherwise they might come back later to haunt you.

What motivates you?

– Honestly, I think the people that are around me and the team motivate me the most. My family and friends are very supportive and all of the team members are actually good friends of mine and with each other. We had bad experiences before with managers, so I think it’s important that i don’t make any mistakes to prevent that from happening again. I see everyone doing their best and that motivates me to do better myself every day.

Since managing UoL what was the most difficult decision you had to make?

– If I am honest, none of the decisions I will truly do alone and everything is given a lot of thought. For example, the weight for roster changes in the team is somewhat shared. Probably the most difficult decision that I had to tend to myself was the decision that we would go on as an own organization. It took roughly a month to prepare everything and see if it would work out; getting a gaming house in time, preparing merchandize, etc. I had to educate myself daily in new areas to be certain that there are minimal risks for the players. After all I feel responsible for them and since they trust my abilities I don’t want to disappoint them.

Have you signed new sponsorships since your qualification? Are you looking for them or they are knocking on your door?

– We have a lot of contact with sponsorships but it’s always a mutual relationship. Some people knock on your door and some you have to approach yourself. Nothing right now is official, so I can’t give you specifics. Although, we are openly looking for suiting sponsors for our team and already have some picked out who seem interesting.

Are you planning to hire coaches, analysts for the team?

– There is nothing official, we are still trying to find out what works and what not. We will maybe hire an extra analyst to accompany me in coaching and just for an extra voice in the team but currently it’s not needed. Our setup right now feels very comfortable and everyone in the team is respecting each other’s abilities in their area.

Could you tell us some information about UoL’s gaming house?

– We have already looked for some houses and it’s been surprisingly enjoyable. There was e.g. a house in the forest that was affordable with a lot of space and people were actually pretty up for it. Sadly the internet connection in the forest wasn’t good enough, so we are still on the hunt for something great. I will actually visit a house in Berlin next week. Once there is an update on the gaming house, we might even do a house tour for the fans!

Despite that Vizicsacsi plays on top lane, does he fill any other role in the team?

– Csacsi, the beast (it’s his title like Hyli, the God) always keeps on pushing the team and he’s the main shot caller for the team in mid-/late game rotations. When we discuss games he is a strong voice and he gives a lot of insight in the game since he is very knowledgeable. For me personally he is also a really good friend, since we know each other the longest of all the team members.

What was your first impression about him and now what is it?

– My impression of him is the same that it was when I first met him. He is an incredible talented player and I am still a fan of him :D. I always wanted to work with him because he has the right mindset and we could understand each other. I just wish he would help me win my promotions to masters already…

Did Vizicsacsi teach you some Hungarian words?

– Something like „shia yoe sakat”

(Good night)

Do you have any message for your team’s Hungarian fans?

– I am really amazed by the support we get by the Hungarian community. I am very grateful and we’ll do our best to do it justice!

Thank you!

Ezeket olvastad már?