A Titán kritizál, az Epsilon perel

Szerző:
Kategória: esport, Hírek, Interjú, Kritika

A Titan kiadta hivatalos álláspontját a kitiltásokkal kapcsolatban. KQLY-nek bűnbánó a nyilatkozata, a szervezet viszont sértve érzi magát, és nem elsősorban a játékos lelepleződése miatt. A csapat menedzsere Jérôme “NiaK” Sudries kritizálta a Valve eljárását az ügyben.

NiaKMég nem igazán dolgoztuk fel a történteket, hiszen ez óriási csalódás számunkra. Ennél még nagyobb csapás, hogy 3 hónap felkészülés, belefektetett  pénz, energia, idő, mind köddé vált. Elismerjük KQLY bűnét és ítélet kell szülessen felette, mert ilyet nem tehet egy profi játékos, de alapvetően ez egy régi ügy, azóta voltak megmérettetéseink, s mégsem történt semmi, amiért gyanakvással nézhettek ránk. A játékosok, a partnerek, a segítők, és az egész menedzsment invesztált a fiúkba pénzt, erőt, időt, és mindent, ami ahhoz kell, hogy sikeresek legyenek. A Valve-nak előbb minket kellett volna megkeresnie, hogy lépéseket tehessünk, nem pedig mindenkit bűnrészesként kezelni. Úgy érezzük, hogy a DreamHack-ről való kitiltás is jogtalan, hiszen ezzel a lépéssel már nem személyre szabott a büntetés, hanem szervezetek tagjait is érinti. De nem számít, ez nem tud megtörni minket, vissza fogunk térni és még erősebbek leszünk! @ Jérôme “NiaK” Sudries

Gordon “Sf” Giry  is elismert bűnét, s többé már nem tagja az Epsilon-nak, de a szervezet ennyivel nem elégszik meg. Bejelentésük szerint jogi útra terelnék az ügyet. Perelnék a játékost, hiszen a kitiltásával a következő ligákra, kupákra, rendezvényekre nem kapnak meghívást. Ez viszont komoly  pénzügyi kiesést eredményez a szervezet számára.

gmxEz nem egy átlagos probléma, amit könnyű megoldani, soha nem gondoltuk volna, hogy a Counter-Strike ezen szintjén ilyesmi előfordulhat. Higgyék el, ha azt mondom, nem tudtunk arról, hogy Sf csalt. Mindösszesen annyit mondott nekünk, hogy Matchmaking-en próbált ki egy programot, ez minden. Természetesen már nem tagja a csapatnak. A legrosszabb az egészben, hogy nem vehetünk részt Dreamhacken. Ezt sose fogjuk megbocsájtani neki. Azt kívánom bár soha ne történt volna meg, de megtörtént, folytatnunk kell és valahogy magunk mögött hagyni ezt a rémálmot. @ Robin “GMX” Stahmer

Az Epsilon-nál történt legutóbbi embercserék és Sf kiesése miatt valóban nem indulhatnak majd helyzeti előnyből a következő megmérettetéseken. És a Titan panasza is jogos lehet, mert nagyon izoláltan kezeli a Valve ezeket a problémákat. Nem törekszik a szervezetekkel való kommunikációra, így ők is csak akkor értesülnek a bekövetkező katasztrófáról, amikor már köztudott. Ez az attitűd nem feltételezi a csapatok, szervezetek ártatlanságát és gyanúba keveri őket. Mindazonáltal a legnagyobb probléma forrás még mindig a tisztátlan játék, ami már nem csak az alacsony, de a magas szintű játékot is körüllengi.

Ezeket olvastad már?