Alive – Revenge after death

Szerző:
Kategória: CS:GO, Videó

Az orosz nemzetiségű Russia MIXeP utolsó munkáját, az Alive CS 1.6 videót és elemzését láthatjátok a további sorokban. Azért mondom, hogy az utolsó, mert biztos forrásból tudom, nem fog több videót készíteni az úriember. Ez az utolsó mestermunkája. Visszavonulásának oka elsősorban az, hogy több időt szeretne fordítani magánéletére, szerelemére, tanulmányaira. Ennek ismerete azonban elhanyagolható, ha egy videót, vagy akármilyen művet szeretnénk elemezni. Mindezek ellenére is ugyanolyan betekintést nyerhetünk az alsóbb jelentésrétegekbe. Eme videó az ESWC Fragmovie Festivalra készült, és most meg is tekinthetitek:

Első képkockán egy szkafanderes ember jelenik meg, aki szívélyes csak annyit mondJó estét!” Mintha csak a nézőket szólítaná meg. Miután a kamera körbe mozog, egy laboratóriumot vélünk felfedezni. Ebbe a laboratóriumba nem egereken tesztelnek, hanem a legszörnyűbb, az emberekkel való kísérletezés sem kizárt. Egy félig ember-félig gép teremtényt akarnak létrehozni, ami a tökéletes gyilkolásra hívatott. Ezt megerősíti, amikor egy countert látunk az egyik vizsgáló asztalhoz kötve. A tudósok arról beszélnek, hogy sikerült-e a memóriáját kellőképpen kitörölni, mire a válasz: “Majdnem.” A meglepődött visszakérdezés után, az éppen ébredező counter emlékeimbe léphetünk be, s láthatjuk mi az, amit nem sikerült elvenni az emberi mivoltjából.

Az egyetlen értéke az életében a szerelme volt. A hófehér táj, szerelmük tisztaságára ad következtetést, s ahogy a nap lemegy, úgy válik köddé a lány emléke is. A dühtől forrongó counter a hozzá legközelebb állóra méri haragjának első csapását. A hátborzongató cím megjelenése után egy bosszúhadjárat veszi kezdetét teremtői ellen. A counter szemszögéből már inkább egy gép gyilkolását látjuk, mintsem egy emberét. A tökéletes pontosság, és könyörtelenség egy gép precizitását ötvözi magában. “Tökéletes gyilkológép.

Amikor a counter szemszögéből nézzük a helyzetet, láthatjuk, hogy a fal mögötti célpontot egy zöld négyzet jelöli, ezzel is jelezve, hogy számára nem akadály semmi. Felderíti a célpontot, majd annak rendje és módja szerint végez is vele. Ennek még az épületek sem szabhatnak gátat. Egy látványos jelenetben töri át a falakat, egyiket a másik után, hogy újabb multikillt hajthasson végre. Ahogy a zene változik, úgy érezzük, hogy egyre jobban forrong a counter. Egy keserves ordításból, melyet egy éppen már halott áldozatának intéz, kihallhatjuk minden fájdalmát. A holttestet ezután még egyszer megbünteti. Ebből láthatjuk, hogy nem a maga ura. Ez történik mindenkivel, ha a bosszú veszi át az irányítást. Elveszítjük az önkontrollt, és emberi mivoltunkat. A bosszú egy ösztönös cselekvés, aki ezt nem képes kontrollálni, közelebb áll az állatias léthez, mint az emberihez. A counter-ünk helyzetéből kifolyólag máshogy nem is cselekedhet, hiszen, akinek van más életcélja, az nem választja a bosszút. Így valószínűleg, a szerelme sem létezik többé.

Miután elvégezte “feladatát”, a harc sebei kiülnek arcára, s nem csak oda, szó szerint ég a karakter. Felkészült, hogy hamarosan itt hagyja ezt a világot, de még az utolsó emlékként felidézi régmúltját egy kép segítségével, amit már nem sokáig tud szemlélni, mert a programja véget ér, és a kamera kikapcsol.

Eredeti forrás: wildclan.hu

Ezeket olvastad már?
Showing 2 comments