Heroes of the Storm hőskörkép – Anub’arak

Kategória: Heroes of the Storm, Ismertető

Anub’arak Azjol-Nerub királyságának egykori ura volt. Egyike volt azon neruboknak, akiket lemészároltak a northrendi Pókháború során. A meggyilkolt nerubokat Ner’zhul, a Lichkirály később feltámaszotta és szolgálóivá tette.

Halála után a Lichkirály szolgálójaként arra kényszerítették, hogy hatalmát felhasználva pusztítson el minden ellenállást Northrend kontinensén. Így többek között korábbi alattvalóit is könyörtelenül lemészárolta. Anub’arak vezetésével az undead fokozatosan meghódította és átalakította a nerub zigguratokat, hogy a Lichkirály tervei szerint tudják őket használni. Anub’arak a székhelyét is itt rendezte be és innen leste a Lichkirály minden kívánságát, illetve irányította élőhalott nerub seregét. Tettei miatt a Northrend felszíne alatt mélyen elszigetelve élő nerubok az áruló király néven emlegetik csak.

Az elkárhozás felé vezető út címmel megjelent novellában Anub’arak a hamarosan a Lichkirály szolgálójává váló Kel’Thuzad mágust kíséri Northrend földjein. Kel’Thuzad számára többek között ekkor fedték fel Naxxramas titkait is.

Évekkel később, amikor Arthas Menethil már a Lichkirály szolgálójaként tért vissza Northrendre, Anub’arak szegődött társul melléje. Arthas küldetése volt, hogy még Kael’thas és Vashj seregei előtt érje el Icecrownt és mentse meg a Lichkirályt a biztos pusztulástól. Annak érdekében, hogy a Northrend partjai és Icecrown közötti utat lerövidítsék, Anub’arak vezetésével keresztülvágtak Azjol-Nerub királyságán. A veszedelmes út során többek között számos nerub támadást is vissza kellett verniük – egykori alattvalói mindenáron meg akarták ölni áruló királyukat. Icecrownra való megérkezésük után azonnal szembeszálltak a Lichkirályt fenyegető vérelf és naga seregekkel. Az Anub’arak és Arthas által vezetett undead seregek végül győzedelmeskedtek ellenfeleik felett. Anub’arak pedig végignézte, ahogy Arthas beteljesítette végzetét és eggyé vált a Lichkirállyal.

Pár év elteltével, a Lichkirály hatalmát megdönteni kívánó Szövetséges és Horda csapatok sikeresen megölték Anub’arakot és alattvalóit. Röviddel ezután a Lichkirály ismét feltámasztotta kedvelt szolgálóját, ám a Northrendet elfoglaló ellenséges csapatok másodjára is sikeresen vették fel ellene a küzdelmet.

Anub’arak bemutatkozó videója:

Ezeket olvastad már?