Rácz “Belezőgép” Csaba interjú

Szerző:
Kategória: Hearthstone, Interjú, Magyar esport

Te egy belsőszerveket feldolgozó gépezetnek tartod magad, vagy egy brutális pszichopata gyilkosnak?

Még régen a magic online kártyajátékra ezzel a névvel regisztráltam a nosztalgia jegyében. Amikor rájöttem, hogy így nem lehet élni, csináltam egy új felhasználót a rendes nevemből. Abban a játékban 10$ a regisztráció és rengeteg idő áttenni minden kártyát egy új accountra, szóval gondolhatjátok mennyire örültem amikor később kiderült, hogy van egy bug, ami miatt a három betűs felhasználónevű emberek nem tudnak visszajátszásokat nézni. Ezek után maradtam az eredetinél, büszkén viselem azóta is.

Miért pont a Hearthstone-t választottad a szabadidőd egyik szerves részének?

Két hónapig játszottam mielőtt streamelni kezdtem, akkor még olyan volt az egész mint egy flash játék. Ez volt a program (több értelemben is) a jó kávé mellé, vagy amikor épp volt fél órám. Aztán amikor abbahagytam a fent említett játékot, muszáj volt betölteni valamivel az űrt.

Miért bonyolítod tovább az életed azzal, hogy megosztod nap, mint nap a nagyközönséggel játéktudásod?

Mert szeretem ha fáj, és kárpótol a több milliárd forint jövedelem, ami ebből nap mint nap befolyik. A valóság valahol az egészséges magamutogatás és a közösségépítés között van, hiszen egy új játékról van szó, itt van a lehetőség, hogy valamilyen szinten befolyásoljam mi történik a magyar Hearthstone peremvidékein.

Mit gondolsz, mit tanulnak tőled leginkább a nézőid?

Formális környezetben is használható káromkodásokat. Az egész stream lényege, hogy az is élvezze, aki jobb akar lenni kártyázás téren és az is, aki nevetni akar. Tehát mint Trick2g, csak én nem tettetem magam négernek.

Szerinted miért te vagy a hazai esport streamek egyik legkarizmatikusabb/legismertebb alakja?

Én nem tudom miért nézik ezt az emberek, miért nem – mondjuk töltenek le – vesznek egy filmet vasárnap estére. Minden álszerénység nélkül, ötletem sincsen. A játék is nagyon új és én is csak egy éve kezdtem streamelni, de ha tippelni kellene, az előző kérdésre adott válaszom lenne. Meg igyekszem törődni az emberkékkel akik néznek, hiába sokszor az “édes istenem miért nem írod bele a google-be, az első találat az” a válasz a kérdések nagy részére.

Miért akartál reflektálni a cikkre, amit rólad is írtam?

Természetesen kizárólag a pénz és a hírnév miatt. Minél több kreténséget csinál valaki, annál többen nézik és annál hamarabb lesz milliárdos mesekártyás. A valóság persze ennek egy enyhébb változata. Néha jó valami ostobaságot vagy különleges dolgot csinálni, mert én sem utálom meg az életem, és azok sem akikkel megosztom a kártyázást. Ráadásul, ha véletlenül van olyan aki ismer engem, de az esportmillát nem, akkor lett két új olvasótok.

Esetleg elmélkedtél már azon, hogy beköltözz egy villába több másik e-celebbel?

Csak ha van ingyen hús és egyedül vagyok. Ez a dolog még nagyon új, sem maga a játék sem a versenyszervezés nem tart ott mint más játékokban. Itt hónapról hónapra változik, hogy épp milyen formátumban mérettetnek meg a versenyzők. A hiányosságokról egy több órás dokumentumfilmet lehetne forgatni az erdélyi sóbányákban. Félreértés ne essék, most nem a magyar szcénára gondolok, az ennek egy kis része. A Blizzard nem esportnak tervezte ezt a játékot és ez egyelőre meg is látszik, ennek ellenére amíg élvezem csinálni fogom.

Főbb verseny eredmény:

1st Real Gamers LAN @ Kecskemét

Nézettségi adatok:

Átlagos fáregszám / adás: ~ 600

Legmagasabb féreg1szám: 1100+

Belezőgépet megtaláljátok a legnagyobb közösségi oldalon, és direkt linket is szolgáltatunk adásaihoz.

fb FéregTV

twitchBelezogep

Ezeket olvastad már?
Showing 8 comments
  • aradebil

    Kappa Keepo blzHerion

  • nefarius

    tsaba pls

  • ejjjejj

    micsoda ormótlan hiba van a címben… a Mester régen kihangsújozta hogy a nevét SZIGORÚAN ékezetek nélkül irta Belezogep… persze elnézzük ha megengedte Kappa

  • zsagia

    En nem akarok ezen a planetan elni… :D IMADUNK CSABA!!! <3 (nohomo termeszetesen) Kappa

  • Guest

    Kappa

  • babmester

    Kappa 4Head BibleThump FrankerZ

  • CoyoteStarrk

    Egyszer ezt már elolvastam, akkor nem volt időm reagálni, aztán elfelejtettem. Csaba legendásan rossz interjú alany, az, hogy itt nem a szokásos egyszavas válaszait adja, hanem értelmesen válaszol, a kérdezőt dicséri. Gz. orobeRto