Heroes of the Storm hőskörkép – Nova

Kategória: Heroes of the Storm, Ismertető

“Néha a továbblépés egyetlen módja a mögötted álló dolgok teljes elfelejtése.” – Egy, Nova által mindig észben tartott megjegyzés.

November Annabella ‘Nova’ Terra az X41822N kódjelű, a Terran Dominiont szolgáló ghost.

Nova Terra a Terran Konföderáció egyik ősi családjába született, akik Tarsonis bolygóján éltek. Rendelkezett bizonyos szintű empátiával, ami nem volt jellemző ezekre az ősi családokra, így ez a képesség nem maradt észrevétlenül. Nova a kezdetekben nem tudta, hogy empatikus világnézetét a telepatikus képességeinek köszönheti. Édesapja, Constantino ha nem is teljes mértékben, de tudatában volt ennek. Normális esetben a pszichikai képességekkel rendelkező gyerekeket besorozták a Ghost Programba, de a családja elrejtette őt a Program elől. Továbbá édesapja megpróbálta megakadályozni Novát, hogy ráeszméljen arra, mire is képes valójában.

Nova végül a tizenötödik születésnapi buliján fedezte fel, hogy pszichikai képességekkel rendelkezik, miután az egyik udvarlójának a gondolatait képes volt elolvasni.

Akkoriban a gazdag családok között szokás volt, hogy a növekvő idegen támadások és a lázadó csoportok elől néhány gyereküket elküldik Tarsonisról a biztonságot jelentő Tyrador IX világára. Nova tiltakozása ellenére három nappal a tizenötödik születésnapja után felszállt egy, a Tyrador IX-re induló hajóra. Közvetlenül a beszállás után Nova megérezte, hogy az anti-Konföderációs lázadók szüleinek a meggyilkolására készülnek és gyorsan elhagyta a hajót.

Nova visszatért otthonába és szemtanúja volt szülei halálának. Dühében mindenféle irányítás nélkül felszabadította telepatikus képességeit, amivel elpusztította a gyilkosokat, de még az épület egy részét és így több száz közelben tartózkodó embert is.

“Ő a legnagyszerűbb tanítványunk. Senkivel sem találkoztam eddig, aki ennyire céltudatosan állna hozzá a programhoz.” – Kevin Bick igazgató kommentje Nováról.

Nova Terra végül az Akadémia Ursa bolygóján található kiképzőközpontba került. Normális esetben a képzés négy évet vett igénybe, azonban Nova rekordidő alatt, két és fél év alatt fejezte be az Akadémiát. A kiképzés végén személyesen Arcturus Mengsk császárral is találkozott és tőle kapta a végső kiképző küldetését: Cliff Nadaner megölését, aki korábban egy anti-Konföderációs terrorista volt, de végül egy Dominion-ellenes terroristává vált. Nadaner volt az, akinek az utasítására meggyilkolták Nova családját.

“November Terra halott. Én a Dominion X41822N számú ügynöke vagyok. Senki más nem kívánok lenni.” – Nova

A képzés befejezését követően Nova az X41822N számú ügynökké vált és megkapta az ilyenkor járó memóriatörlést is, így teljes mértékben egy, a Dominiont szolgáló katonává vált. A memóriatörlést követően korábbi empatikus és jóindulatú személyisége teljesen eltűnt, illetve korábbi értékrendje és erkölcsi világnézete is teljesen átalakult. Becstelenné és arrogánssá vált.

Ezeket olvastad már?
Showing 3 comments
  • nefarius

    ez tetszett, olvasnék hosszabb történeteket róla

    • zsagia

      szinten :)

      • emeriass

        Kiadta a Szukits kiadó, az egész szellemprogramba való bejutásának történetét könyv formájában. Starcraft:Ghost – Nova, valami hasonló címmel.