StarCraft II: Legacy of the Void kampányelőzetes

Kategória: Hírek, Ismertető, Starcraft

A Protoss nép egyesítése

A StarCraft II: Legacy of the Void kiegészítőben Hierarch Artanis szerepében fogjátok magatokat találni és a protoss frakciók egyesítése, illetve Amon pusztító terveinek a megállítása lesz a cél. Miközben a galaxist keresztül-kasul végigutazzátok egy ősi hajóban – az Adun Lándzsájában – új stratégiai opciókat fogtok találni mind a hajótok, mind pedig a seregeitek számára, hogy azok erejét megnöveljétek. Irányítsátok a flottátokat és mentsétek meg a galaxist!

Új arcok és környezet

Miközben felfedezitek az Adun Lándzsájának belterét, szembetaláljátok magatokat majd néhány kulcsfontosságú hellyel, amelyek fontos szerepet töltenek majd be a küldetések során. Az alábbiakban elsőként ezeket a helyszíneket vesszük végig.

A Híd
Phasesmith Karax segítségével a Híd lesz az a hely, ahol kiválaszhatjátok a következő küldetéseteket. Az utazás során a különböző bolygók meglátogatásakor a Híd környezete is megváltozik majd, ami egyben tükrözni is fogja az adott helyzeteteket.

lotv2

A Haditanács
A Haditanács lesz a helyszín, ahol hozzáférhettek az új protoss technológiához és egységekhez, amiket az utazásotok során gyűjtötök majd össze. Ahogy a seregetek nő, úgy lesz több lehetőségetek is a választásra. Rohana fog tanácsokat és stratégiai tippeket adni ezen a téren.

lotv3

A Napközpont
Itt Karax segítségével lehet áttekinteni az Adun Lándzsájának a rendszerét. Küldetések teljesítésével meg lesz a lehetőségetek rá, hogy új képességeket szerezzetek, illetve megerősítsétek a hajó fegyverzetét és a védelmi rendszereit.

lotv4

A testreszabás

A Legacy of the Void során rengeteg módja lesz annak, hogy testreszabjátok a játék menetét. Ez magába foglalja a hadseregek felszerelését, illetve azt, hogy milyen rendszereket használtok a hajótokon.

A seregek fejlesztése
A frakciók egyesítése nemcsak a seregek felduzzadásával jár majd, hanem új technológiák megszerzésével is. Ezen új fejlesztések használata hatalmas jelentőséggel bír majd a harctereken.

lotv5

A hajó újításai
Ugyan az Adun Lándzsája óriási képességekkel bír, az sok évszázadon át szunnyadt, így szüksége lesz néhány rendszer újraindítására. A küldetések során több opció is lesz a solarite nevű anyag gyűjtésére, amelynek a segítségével megnövelhetitek a hajó kapacitását és így azt új tulajdonságokkal ruházhatjátok fel.

lotv6

Néhány ezek közül különösen erőteljes lesz, így lesznek korlátjai, hogy mikor, mit tudtok majd használni. Néhány kemény stratégiai döntést is meg kell majd hoznotok. Zárótűzzel árasztanátok el az ellenfelet, vagy inkább lefagyasztanátok őket, hogy aztán gond nélkül megszabadulhassatok tőlük?

Újfajta küldetések és játékmechanikák

Ahogy a Wings of Liberty és a Heart of the Swarm esetében, most is kiválaszthatjátok majd, hogy melyik küldetéseket kívánjátok teljesíteni. Az úticélok kiválasztása során pedig újfajta, fordulatos feladatokkal is szembetaláljátok majd magatokat.

Sky Shield
Ebben a misszióban Jim Raynor és egy terran sereg segítségére kell majd kelnetek. A Sky Shield során egy széthulló űrállomást kell majd megjavítani. Pusztítsátok el az ellenséget és biztosítsátok a stabilizátorokat a terran sereg számára.

lotv7

Unleashed
Az Unleashed küldetés során beleláttok majd a Legacy of Void néhány új játékmechanikájába. Mialatt a Shadow Corp’s űrállomását próbáljátok majd elpusztítani a bázis újratelepítés egy új, érdekes módjával fogtok találkozni. A legtöbb misszió során a bányák kimerülése azt jelenti, hogy továbbköltöztök a következő helyszínhez és újraépítkeztek az új nyersanyag környékén. Itt azonban biztosítva lesz a lehetőség arra, hogy irányítsátok a platformot, ami otthont ad a Nexusnak és a többi épületnek. Kifutnátok a nyersanyagból egy bizonyos helyen? Semmi gond. Szimplán csak elmozdítjátok a talajt, amin a bázisotok nyugszik és áttelepíthetitek azt egy új, nyersanyagban gazdag helyszínhez.

lotv8

Mindez csak egy rövid bevezető volt mindahhoz, ami a Legacy of the Void kampány során vár majd rátok. Az elkövetkező hónapokban további cikkekben fedezhetitek fel mindazt, amit ez a lenyűgöző kiegészítő nyújt majd.

Ezeket olvastad már?