Heroes of the Storm hőskörkép #4 – Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore három évvel az Első háború előtt született Daelin Proudmoore admirális (Kul Tiras ura, illetve Lordaeron örökös szövetségese és barátja) legkisebb gyerekeként. Amikor mágikus tehetségét fiatal korában felfedezték, azonnal Dalaranba küldték, ahol addig zaklatta Antonidas főmágust, amíg az fel nem fogadta tanoncként.

Mivel mindkettőjüknek királyi vér folyt az ereikben, elkerülhetetlen volt, hogy Jaina és Arthas herceg ne találkozzanak. Az évek során először közeli barátságot alakítottak ki, ami később románccá alakult át. Eljegyzésüket Arthas váratlanul bontatta fel azzal az indokkal, hogy így egyszerűbb lesz a lánynak a tanulmányait folytatnia Dalaranban, illetve Arthasnak Lordaeron irányítására koncentrálnia. Jaina elfogadta a herceg döntését. Nem sokkal később felmelegítették kapcsolatukat, ám ekkor közbeszólt a Scourge invázió, ami végsősoron mindkettőjük életét örökre megváltoztatta.

Évekkel később Arthas és Jaina együtt nyomoztak Brillben, ahol egy nekromantába és annak élőhalott zombijaiba ütköztek. A nekromanta Kel’Thuzad volt, a Kirin Tor egykori tagja, akit Arthas végül sikeresen megölt Andorhal közelében. A Hearthglen falujában történt incidens után Arthas elhatározta, hogy Stratholme-ba utazik, hogy szembeszálljon Mal’Ganissal, a démonnal, aki az események mögött állt. Jaina elutasította, hogy részt vegyen az Arthas által tervezett mészárlásban, de később, amikor Arthas már továbbállt visszatért a romhalmazzá változtatott városba. Ekkor látogatta meg őt a titokzatos próféta, aki már Terenas királyt és Antonidast is megkörnyékezte már korábban. Hónapokkal később, amikor Arthas a Scourge élén Dalaran ellen vonult, Jaina és Antonidas is ráeszmélt, hogy a prófétának igaza volt. Antonidas döntésének értelmében Jaina Lordaeron túlélőivel nyugatra, Kalimdor titokzatos kontinensének az irányába hajózott.

“Éreztem, hogy szellemének egy része még él! Csapdába esve… küzdve… oh, Arthas!” – Jaina Proudmoore

Megérkezésükkor orkokkal találták szembe magukat, így joggal hitték azt, hogy azok követték őket Lordaeronból. Stonetalon hegyeinek a mélyében Jaina végül találkozott Thrallal és Cairne-nel, akiket szintén a próféta küldött a helyszínre. Medivh, a próféta sikeresen meggyőzte őket, hogy együtt harcoljanak a Lángoló Légió seregei ellen. A két nép szövetségét Hellscream és Mannoroth legyőzése után is fenntartották, mivel az undead seregek még nem tűntek el, illetve az éjelfek is folyamatosan zaklatták táboraikat.

Medivh végül úgy alakította az események menetét, hogy Jaina és Thrall találkozzanak az éjelfek vezetőivel, Malfurion Stormrage-vel és Tyrande Whisperwinddel. A négy nép közösen összefogva végül Hyjal hegyeinek a közelében győzte le a Lángoló Légió Azerothon tartózkodó irányítóját, Archimonde-t.

jaina

A Légió veresége után Jaina egy, a Kalimdor keleti partvidékén található szigeten megalapította Theramore erődjét, amit éveken keresztül kisebb-nagyobb konfliktusok mellett, de sikeresen vezetett Durotar ork királyságának árnyékában. Viszont Deathwing megjelenése után, amikor Garrosh átvette a Horda irányítását, megváltoztak a játékszabályok. Az események végül odáig fajultak, hogy Theramore egy ork támadás által teljesen megsemmisült és ennek következtében barátsága Thrallal is véget ért.

“Ork, a te fajod semmirekellőkből áll. Nem vagytok többek a veszett kutyáknál, amiket csak lelőni lehet!” – Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore népének igazi bajnoka, aki saját életét is bármikor kockára teszi, hogy az ártatlanokat megmentse. Thrallhoz hasonlóan ő is a békéért harcolt a Szövetség és a Horda között, ám a Theramore pusztulása után személyisége is teljesen megváltozott – korábbi természetéhez képest sokkal hűvösebbé vált.

Jaina bemutatkozó videója:

Ezeket olvastad már?
Comments
  • eatmoregold

    Azért forrást illene megjelölni.