Esportok kerülnek a norvég televízióba

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport, Hírek, Kommunikáció, League of Legends, Starcraft

A legnagyobb magánszolgáltató Norvégiában elviszi az esportokat a televíziókba, az ország minden pontjára.

A kereskedelmi közvetítő cég (TV 2) együttműködve a House of Nerds nevű egyesülettel elhoz egy egész szezonnyi esport versenyt a hazai háztartásokba. Ez a páros Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, illetve StarCraft 2 játékokba fog betekintést nyújtani a nagyközönségnek.

A House of Nerds az esport komoly támogatásáért jött létre. Remélhetően ez az együttműködés a TV 2-vel egy új szintre emeli ezt a folyamatot.

“Az esportok milliós nagyságrendű nézőt vonzanak világszerte, bízunk benne, hogy létrehozva egy ilyen műsort, a mi országunkban is elérheti a helyiek széles  közönségét” -nyilatkozta Ida Faldbakken, A House of Nerds szóvivője.

A két csoport osztozik azon, hogy a közvetítéseket, és azok infrastruktúráját előállítsák és hogy a szezonális játékokat szerepeltetni tudják. A legtöbb adás a TV 2 Sumo-n fog vetítésre kerülni, de néhányat a főcsatornán, a TV 2 Sporton is láthatunk majd.

“Meggyőződésem, hogy ez egy izgalmas és újszerű televíziós termék.”   Mikael Harstad Groven kifejezte bizalmát az esportok televízióba való emelésével kapcsolatban.

Nem ez az első alkalom, amikor az esportokat televízióban láthatjuk. Munkatársaink Skandináv országokban már előzőleg adtak le esport versenyeket régebben, felemás sikerrel.

Az Egyesült Államokban a “The Championship Gaming Series”-t a DirecTV rendezte és valósította meg. Ez a műsor kisebb népszerűségnek örvendett, ezért csak két szezonra futotta az érdeklődésből.

Az, hogy a House of Nerds helyi, vagy külföldi tehetségekre koncentrál-e, még nem eldöntött. Az ország vitathatatlanul dicsekedhet a legnagyobb Koreán kívüli StarCraftossal, Jens “Snute” Aasgaard-dal, akárcsak a világhírű Counter-Strike csapatával, az LGB-vel, akikkel a legmagasabb szintet érték el a versenyzésben. Egyszóval a helyi érdeklődés felkeltésében biztos nem lesz hiány.

Forrás

Ezeket olvastad már?