A megállíthatatlan CS:GO és Dota2

Szerző:
Kategória: CS:GO, DOTA2, Hírek, Kutatás, Nemzetközi esport

Az elmúlt pár évben a Dota2 és a Counter-Strike: Global Offensive játékok szó szerint felrobbantották a piacot. Azonnal felkerültek a Steam első két helyére és azóta is eltávolíthatatlanul tartják pozíciójukat. Senkiben fel sem merül bármi, ami letaszíthatná őket a trónról.

De ez még semmi. A gamerek száma, ami ezt a két játékot játssza, olyan ütemben növekszik, hogy lassan nagyobb lesz mint, az összes többi Steam játék felhasználóinak a száma együttesen. Lássunk egy hivatalos Steam statisztikát:

A sárga a CS:GO, a piros a Dota2 játékosok. A szám az évet, a Q a negyedévet jelöli. Míg 2012 utolsó negyed évében alig voltak CS:GO játékosok és a Dota2 játékosok száma is elenyésző volt, addigra most 2015 első negyed évében a két játék már több mint az egy harmadát kiteszi a Steam játékosállományának. A jelenlegi Dota2 már most nagyobb, mint a Steam volt 2012-ben. Elképesztő az is, hogy az elmúlt 2 évben a CS:GO játékosok száma mintegy meghússzorozódott.

A grafikon alapján megállapítható, hogy minden évben jelentősen nőtt a CS:GO és Dota2 játékosok száma, és minden jel arra mutat, hogy ez a tendencia a jövőben sem fog változni és a Valve által létrehozott platform nemsokára átlépi a 3 milliós felhasználószámot.

 Forrás

Ezeket olvastad már?
Showing 4 comments
 • Pepe

  Akkor már igazán csinálhatna magával valamit a Valve és elkezdene dolgozni a VAC rendszeren, ha már ennyi felhasználónak kellene a kedvében járnia. Nem csak a pénzt kéne besöpörni, hanem el kellene kezdeni visszaforgatni a játékba. :)

  • Zsombor Szabó

   Szerintem eléggé visszaforgatják az olyan dolgokkal, mint pl. a drop rendszer és a bajnokságok. Az viszont igaz, hogy a VAC-on van fejleszteni való :)

   • Pepe

    A bajnokságokat nem a Valve rendezi, ők maximum annyit tesznek érte, hogy a gotv-t berakták a játékba és azon keresztül lehet nézni. A drop rendszer pedig csak a pénzt hozza nekik nem nekünk lesz attól jó. :)
    Épp ma néztem egy meccset gotv-n. Global elite szintű volt mindenki. Ahogy beléptem az első ember akire rádobott a kamera hackelt. Bunny hoppal elugrált az ellenfél térfelére ott pedig egy laza aim hackkel 5 fejest lőtt. 16 körig nem dobta ki a VAC.

    • Zsombor Szabó

     Én dotás vagyok, ott jól működik a vac valamint a TI és DAC is Valve által rendezett bajnokság hatalmas nyereménnyel, kár, hogy csgo-ban nem mennek ilyen jól a dolgok :/ Remélem a Source 2 sokat fog javítani anticheat téren :)