A Youtube Live újraindul mint esport és videojáték streamer platform

A Youtube otthona megszámlálhatatlan játékos csatornának és még ennél is több Let’s Play videónak, de amikor az emberek streameket és esportot akarnak látni, akkor 99% hogy a Twitchen kötnek ki. A Google emiatt meg is próbálta felvásárolni a Twitchet, hogy ő is kivehesse a részét az esport egyre csak dagadó tortájából, sikertelenül.

Nem félve, hogy beismerje vereségét, a Youtube készen áll, hogy újraindítsa a Youtube Live-ot, a saját streaming platformját, ez alkalommal játékra és esportra fókuszálva.

Források a streaming iparon belülről azt nyilatkozták a Daily Dot-nak, hogy a Youtube elkezdte a streaming platformja felélesztését, ami múlt évben ki lett szorítva miután kudarcot vallott.

„A videojátékok és az esport különösen nagy szerepet fognak majd játszani a Youtube-Live új kinézetében”- állítja egy forrás.

„ Hamarosan rendkívüli lehetőségek kínálata fog majd a streamerek rendelkezésére állni és én azt mondanám, hogy amint a Google elkezdi támogatni és hirdetni az eseményeket, az esport nézők száma rekordszerűen növekedni fog.”

Egy másik forrás szerint a Youtube 50 streaming szaktudással rendelkező mérnököt vett fel, azért, hogy létrehozzanak egy olyan technológiát, ami feltudja venni a versenyt a Twitch-el.

„Ez egy meglehetősen erőteljes szándék kinyilatkoztatása”-mondta a forrás.” Az idő is pont megfelelő erre, amikor a Twitch más területekre is próbál betörni, mint például zene és hasonlók. „A Google nem szeretne lemaradni ebben a technológiai versenyben.”

A Youtube egyelőre még nem játszik nyílt lapokkal, és nem árul el semmilyen információt a streamelős terveiről.

Forrás

Ezeket olvastad már?