Heroes of the Storm hőskörkép #5 – Kael’thas Sunstrider

A Harmadik háború során, amikor a Scourge leigázta Quel’Thalas királyságát, Kael’thas herceg nagy erőkkel segítette népének evakuálását. A későbbiek során egy nagy létszámú elf menekült csoport vezérévé vált, akiket lemészárolt népüknek emléket állítva, vérelfekké keresztelt át.

Silvermoon és Quel’Thalas pusztulását követően Kael egy hatalmas ürességet érzékelt népében – egy kielégíthetetlen éhséget. A háború során Dalaran közelében Kael népével megtalálta Garithos tábornokot és annak seregét. A vérelfek a tábornok szolgálatába álltak, ám hamar rá kellett eszmélniük, hogy a tábornok erősen megvet minden nem-ember fajt. Míg Garithos és serege a fronton küzdött, Kael a hirtelen feltűnő naga sereg segítségével legyőzte a Dalaran közelében gyülekező élőhalott sereget.

A győzelem után Kael beszámolt Vashj úrnőnek, a naga sereg vezetőjének a népében rejtőző ürességről. Vashj érvelése szerint az elfek, akárcsak a nagák, mágiafüggők. A Sunwell megsemmisítésével az elfek mágiaforrása is elpusztult, és így hosszú távon az egész népre az enyészet vár.

Nem sokkal az élőhalottak feletti győzelem után Garithos is visszatért Dalaranba, és azonnal letartóztatta Kaelt, amiért a nagákkal szövetkezett. A vérelfek Vashj nagáinak segítségével megszöktek a börtönből és azon a portálon léptek át egy új világba, amin nem sokkal korábban Archimonde érkezett Azeroth világába. A portálon átlépve Vashj ismertette a végnapjait élő Draenor világát az ifjú vérelf vezér előtt, és hogy elsődleges céljuk Illidan felkutatása.

“A mester el fog titeket pusztítani! A saját véretekben fogtok megfulladni! A világ pedig lángolni fog!” – Kael’thas Sunstrider

Draenor meghódítása után, Illidan és szövetségesei Northrend irányába fordították tekintetüket; céljuk pedig Ner’zhul végleges elpusztítása volt. Késlekedésre pedig nem volt idejük, hiszen Arthas és Kel’Thuzad is úton volt egy élőhalott sereg élén. Kael és Vashj mindent megtettek, hogy lelassítsák az élőhalottak előrenyomulását, ám Arthasvégül egy párbaj során legyőzte Illidant, akinek eszméletlen testét a mélybe dobta. Míg Arthas a hófedte csúcsokon a sorsát beteljesítette, Kael és Vashj visszamenekültek Illidan testével Draenor világába.

Kael’thas bemutatkozó videója:

Ezeket olvastad már?