Bordás “Tomzey” Tamás interjú

Szerző:
Kategória: Heroes of the Storm, Interjú, Magyar esport

Az egyre népszerűbb moba, a Heroes of The Storm is kitermeli a maga kiválóságait kis hazánkban. Bordás Tamás, Tomzey olyannyira nagy lehetőséget lát ebben az esportban, hogy karrierjét már nem itthon, hanem külföldön alapozza meg. Interjúalanyom beszámolt a Dignitashoz való csatlakozásáról, latolgatta esélyeiket a világbajnokságon, és beszélt a magyar helyzetről is.

Nem is oly régen még azon vitatkoztunk, hogy lehet-e esport játék a Heroes of The Storm, most pedig 1,2 millió dollár összdíjazású világbajnokságot szerveznek.

Szerintem bármiből lehet esport, amit szeretnek az emberek, és úgy látszik, hogy a Blizzard meglátta a lehetőséget ebben a játékban. Eddig is minden héten voltak versenyek, már a Blizzard is támogatott két eseményt, így azt hiszem, tényleg komolyan gondolják a világbajnokság beharangozásával.  Ennek pedig személy szerint nagyon örülök.

Te is a nemzetközi közösségből veszed körbe magad csapattagokkal. Mi ennek az oka? Nincs elég potenciál a magyar játékosokban?

Potencia mindig van játékosokban, csak meg kell találni és kinevelni, ami már nehezebb. Ráadásul ebben a játékban legalább annyira fontos a jó kommunikáció mint az egyéni skill, a kettő együtt meg elég ritka, nem csak magyar, de nemzetközi szinten is, szóval szerintem lehetne jó magyar csapatot csinálni, de nagyon sok munka, és szerencse kellene hozzá.

Ha jól tudom, Te már egyéb más eredményekkel is bírsz az esport berkein belül.

CoD4-ben kezdtem esport pályafutásomat, ahol rengeteg online és LAN versenyen szerepeltem. Magyarország legjobbjaival játszottam együtt, mint például boco?, st1ng3r, FUTUREEE. Minden LAN-on, ahol részt vettem top3-ban végezten CoD4-ben, ám LoL-ban csak egy offline rendezvényen voltam, inkább online versenyeken értem el komolyabb eredményeket, és ebben a játékban is volt szerencsém a legjobbakkal játszani itthonról (Vizicsacsi, Legomyego, MarineHBS, Littlepwny). Rengeteg online kupa van a hátam mögött, a nyereményeken kívül pedig nagyon sok tapasztalatra tettem szert.

Mi az ami inspirált, hogy a Heroes of The Storm-mal kezdj esport karriert?

Nagyon tetszett a játék (végre egy pörgős moba) és nagyon sok potenciált  láttam benne, mivel a Blizzard nem arról híres, hogy gagyi játékokat csináljon. Aztán, ha valami multiplayer játékkal elkezdek játszani előbb utóbb előjön belőlem a kompetitív oldalam, és versenyezni szeretnék, ez történt most is.

Mint a Dignitas szerződéses játékosa, milyen feltételeknek kell megfelelned?

Eredmények szempontjából a Dignitas nem helyez minket nyomás alá, de természetesen azt szeretnék, ha minden versenyt megnyernénk, ellenben ez nem elvárás részükről. Viszont elvárják, hogy minden nap gyakoroljunk és minden kupán részt vegyünk, amin csak tudunk. A versenyek végeztével pedig be kell számolnunk, hogy mi történt a versenyen, ha nem nyertük meg.

Szándékotokban áll kijutni a Világbajnokságra?

Természetesen ez most a legfőbb célunk. Európából 2 csapat jut ki, jelenleg a Team-Liquid a legjobb csapat, aztán 5-6 team hasonló szinten van mögöttük (Fnatic, Navi, ESC, Gamers2), de magunkat a Team-Liquid mögé sorolnám a Dignitassal, és szerintem van esélyünk kijutni. Biztos, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy sikerüljön.

Mikorra és milyen feltételek mellett válhatna a HoTS méltó konkurensévé a LoL / Dota játékoknak?

A HoTS még mindig open beta, 1 hónap múlva lesz a megjelenés, és már is hatalmas rendezvények vannak készülőben. A többi már csak azon múlik, hogy a közönség hogy fogadja, de szerintem 1 éven belül a HoTS a legnézettebb esport játékok között lesz.

Volt egy magyar csapatod, amivel megnyertétek az első magyar HoTS bajnokságot, a MondoGames-t.

Több taggal napi szinten beszélek és játszok. Természetesen, ha lesz magyar esemény szívesen lemegyek velük. A kapcsolatom mai napig jó velük, és picit bánt is, hogy pár tagot otthagytam a Dignitas miatt.

Elérhető Tomzey stream is a tanulni vágyóknak:

http://www.twitch.tv/tomzeyja

Ezeket olvastad már?
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Bordás Tamás, Tomzey után újabb magyar Hots játékos helyezkedett el, és nem is akárhol! Jelenleg is zajlik a Team Cooler Master játékos bemutató a hivatalos oldalukon, és Holocarantust érte a megtiszteltetés, hogy másodikként mutatták be. Interjúnkban beszél az igazolásról, a Hots jövőjéről és magánéleti problémáiról is. Aki szeretne vele találkozni, az 2015 október 17-18 között megteheti a MondoGames PC Guru Show-ján! […]