Interjú: Csiklya Csaba, a magyar FIFA válogatott csapatkapitánya

Szerző:
Kategória: FIFA, Interjú, Magyar esport

Az angolok elleni meccs jegyében elkaptuk a magyar FIFA válogatott meghatározó tagját, a következő csapat kapitányát egy interjút erejéig.

Scherk Patrik: Szia Csaba! Kérlek mondj pár szót magadról.
Csabcsi90: Csiklya Csaba vagyok most már lassan 18 éve FIFA-zok, az első amit kipróbáltam a FIFA 98 volt. Emlékeim szerint abban még talán foci is volt. Ha a környéken rendeznek versenyt, azon nagyon szívesen reszt veszek. Kedvenc játékosom FIFA-ban Neymar és Ronaldo. Való életben Lionel Messi. Főképpen FIFA-zok, de néha barátokkal játszok CS:GO-t vagy CoD-ot.

SP: Kérlek beszélj egy kicsit erről a Pro Club (11v11) játék módról. Hogyan képzeljük ezt el?
Csabcsi90: Lényegében ez a játék mód hasonlít a legjobban a valódi focihoz. Ha 11-en vagyunk, akkor minden ember 1 játékost irányít egy adott poszton. A legfontosabb benne, hogy ez a legösszetettebb játékmód, együtt kell gondolkodni csapatként, kicsi az egyénieskedés.

SP:  Kérlek mesélj a válogatottról! Kikből áll, hogyan zajlott a beválasztás?
Csabcsi90: 2013-ban szerepeltünk először válogatott szinten, akkor alakult az első válogatott magyar Profi Clubos csapat. A beválasztás úgy történik, hogy minden évben az adott kapitány kiválasztja az általa vélt legalkalmasabb embereket.

SP: Hogyan szoktatok gyakorolni?
Csabcsi90: Megbeszélünk egy időpontot, amikor a legtöbben ráérnek, és akkor játszunk idény meccseket, vagy szervezünk le egyéb csapatokkal barátságos meccseket.

SP: Hogyan működik ez a kupa, amin részt vesztek? Mi a lebonyolítás pontos menete? Csoport körök után milyen fázis jön még?
Csabcsi90: A csoportban oda- visszavágós rendszer van, a 4 fős csoportokból az első 2 megy tovább, utána egyenes kieséses rendszer van szintén oda- visszavágós rendszerben.

SP: Ugye óvás volt a csoportunkban, ezért kell az oda- vissza győzelem az angolok ellen. Mire számítasz a csapattól, mi a terv az angolok ellen?
Csabcsi90: Egyértelmű célunk kettős győzelemmel továbbjutni szerdán a csoportból. Mindenképpen szeretnénk a legjobb nyolcba bejutni, ez sikerült az előző években is.

SP: Feldobna, meg tudná újítani a csapatot a meccs alatt, ha az angolok elleni közvetítéskor azt látnád, hogy nagyon sok ember szorít a csapatért?
Csabcsi90: Természetesen, mindig jobban motiválja az embert, ha tudja hogy többen is szurkolnak neki és figyelemmel kísérik.

SP: Mi lesz a jövő? Most lesz vége ennek a Világbajnokságnak, és utána mi a következő rangos esemény, amin láthatunk titeket?

Csabcsi90: Egyenlőre nem nézünk ennyire előre, az a fő cél hogy sikeresen letudjuk az elkövetkező két meccsünket.

SP: Ha lenne LAN-on FIFA, te lemennél mondjuk egy PlayIT-re? Voltatok már esetleg az Euro FIFA versenyein?

Csabcsi90: Ha van lehetőségem nagyon szívesen ellátogatnék ilyen eseményekre. Már vettem részt PlayIT-en három évvel ezelőtt, akkor is nagyon tetszett az egész program. Euro FIFA-s rendezvényen sajnos nem tudtam még részt venni.

SP:  Mit gondolsz, meg tudja ismételni, netán túl tudja szárnyalni a közeljövőben akár a válogatott, akár egy egyéni játékos a 2013-as EB sikerünket?

Csabcsi90: Nagyon remélem, hogy a jövőben is lesznek hasonló sikerek, rengeteg tehetséges FIFA-s van a magyaroknál most is.

SP: Egyáltalán, te melyik hazai eredményt tartod a legtöbbre a FIFA hazai történetéből?

Csabcsi90: Mindenképpen az előző kérdésben említettet.

SP:  Az Esportmilla és a magam nevében is sok sikert kívánok a továbbiakban, különösképp a mai napra! Hajrá magyarok!!

Csabcsi90: Köszönöm az interjút és igyekszünk minél jobb eredményt elérni.

A mérkőzést itt tudjátok majd figyelemmel követni: http://www.twitch.tv/tomika_tv/

Legfrissebb bejegyzések