Magyarok a CS:GO szerencsejáték szakmában

Szerző:
Kategória: CS:GO, Esport marketing, Magyar esport

Mióta Counter-Strike: Global Offensive-ben is bevezették a vásárolható és eladható fegyverkinézeteket, azóta a gazdasági lehetőségek megsokszorozódtak a játékon belül, s kívül egyaránt. Nemcsak a Valve számára, de a vállalkozni vágyóknak egyaránt új piac nyílt.

Legnépszerűbb a CS:GO Lounge, melynek egyedül az e-gamingbets a konkurenciája, ám előbbinél nem vonatkoznak a szerencsejátékok szankciói, mint pl. a korhatár. Valamint a fegyverkinézetek, mint váltó sokkal kevésbé kelti a valódi pénz látszatát, így könnyebben is használják fel.

Rengeteg oldal specializálódott arra, hogy a legkülönbözőbb szerencsejáték típusokon keresztül forgassa a fegyverkinézeteket. A játékosok sorsa leggyakrabban egy ügyes algoritmus és/vagy szerencse függvénye, így kevés az igazán megbízható oldal.

Immáron magyar érdekeltség is van ebben az üzletágban: A CSGOBids egy aukciós vásárt kelt életre, ahol fegyverkinézetekre lehet licitálni, ám itt nem az a lényeg, hogy minél nagyobb értékkel kelj versenyre az adott tárgyért.

A játékszabály a következő: Ahhoz, hogy licitálhass, Bid-ekre van szükséged. Egy darab Bid-et úgy szerezhetsz, ha 0,51 Euró értékben váltasz az oldalon. Egyaránt beválthatók skin-ek, ládák, kulcsok stb. Elméletben akár egy Bid-del is sikeressé válhatsz, de a biztonság kedvéért jobb, ha betankolsz párat.

Miután az aukcók megnyílnak, akár több napig is aktívak maradhatnak. Ennek a nyitánynak az időtartama általában a fegyverkinézet értékétől függ. Az üzemeltető számára fontos, hogy az értékesebb skin-t hosszabb ideig tartsa aktívan, hogy megfelelő számú Bid érkezzen rá.

Ha “rá Bid-elsz” valamelyik általad óhajtott tárgyra, akkor 8 másodperccel megnöveled az aukció idejét. Ez főleg a véghajrában fontos, amikor mindenki az utolsó másodpercekre tartogatja a Bid-jeit. Az nyer, aki utoljára Bid-elt a tárgyra, s más vagy nem tudott, vagy már nem akarta folytatni a licitet.

Értelemszerűen nem éri meg egy 5 Euró értékű fegyverkinézetért 9 Bid-nél (4,59 E) többért licitálni. Egyszerre mindig csak 1 Bid-et jelezheted, hogy a skin-t magadnak akarod, tehát nem az győz, aki többször jelezte, hogy kívánja a fegyverkinézetet, hanem aki utoljára bökött rá.

Mint ahogy a legtöbb szerencsejátékban itt is csupán a büszke kevesek győzhetnek. A struktúra ismerete, a bid-ek mennyisége, egy adag hidegvér, valamint pszichológiai ismeretekre is szüksége lesz azoknak, akik arra adják a fejüket, hogy ennek a lehetőségnek a segítségével gyarapítsák, vagy még inkább redukálják vagyonukat.

Ezeket olvastad már?