Team Hope interjú – Kitörni Csacsi árnyékából

Szerző:
Kategória: Interjú, League of Legends, Magyar esport

Schmidt Krisztián: Kérhetnék egy rövid bemutatkozást mindenkitől?

Team HOPE: Nos, először is üdvözlünk minden kedves olvasót aki ezt az interjút látni fogja, megtisztelő, hogy már ilyen nagy név is felkeres minket mint az Egymillióan a magyar esportért. A csapat tagjai fentről lefelé, Mikó “Frather” Lóránt”, legújabb tagunk Subicz “Bluerzor” Dániel, Kerékgyártó ” Sk1nzor” Krisztián, Bodor “iDugo” Mátyás és Sipos “Geller” Gábor, illetve a csapata menedzsere, Mikó Márton.

SK: Mikor alakult a csapat, milyen line uppal és mik voltak az akkori célok?

TH: A csapat körülbelül tavaly november elején alakult. Az akkori felállásból csak Dugo hiányzott, helyette az egyik alapító tag, Balázs “Mickthebest” Bencze volt jelen, akiről tudni kell, hogy Angliában él, valamint teljes munkaidőben dolgozik, így egy idő után sajnos elkerülhetetlen volt, hogy választania kelljen a munka és a játék között. Mick a munkát választotta, így jutottunk el több játékoson keresztül Dugóhoz.

SK: Mi volt az első olyan bajnokság, ahol dobogós helyezést értetek el?

TH: Mivel a csapat az off-seasonben alakult, ezért sokáig csak online versenyekre, Go4LoL-okra jártunk. Az első verseny ahol indultunk, az a tavaszi Esport Fest volt, ahova esélyként vártuk magunkat, azonban meglepetésünkre és csalódásunkra kikaptunk az elődöntőben a Boostroyal csapatától. A hosszú verseny nélküli időszak, és a Pigeons of Doom akkori uralma csak hajtotta a vérünket. Így áprilisban elérkeztünk első versenyünkhöz, a tavaszi MondoConhoz. Itt a döntőben a Wonder Stag csapatát győztük le, hiszen a PoD csapatával az elődöntőben akadtunk össze, és  győztük is le őket. Online versenyen az első jelentősebb eredményünk a mostani ESL SEEC volt, ahova első kiemeltként jutottunk ki Magyarországról, és végül összességében is a legjobb 8 között zártunk.

SK: Milyen érzés Magyarország jelenlegi legjobb csapatának lenni? Most, hogy 5 első helyet zsebeltetek be zsinórban, fejetekbe szállt a dicsőség, vagy még gondoltok az esetleges veszélyekre?

TH: Természetesen a srácokat meglegyinti ilyenkor az elégedettség szele, de úgy érezzük, hogy megérdemeltük minden eredményünket. Természetesen gondolunk az esetleges veszélyekre is. Megvádoltak minket sokszor azzal, hogy olyan időszakban voltunk bajnokok amikor kevés volt a riválisunk. Ez részben igaz, de tettünk azért, hogy magunk mögé utasítsunk mindenki mást. A mostani ICL-en visszatér a PoD egy része, köztük Kubu és Suxy is, égünk a vágytól, hogy megint bizonyíthassunk, hiszen a csúcsról lehet mindig a legnagyobbat esni.

SK: Miből áll nektek az edzés? Versenyek előtt van komolyabb felkészülés vagy csak a szokásos?

TH: Ahogy mindenki ideje engedi, úgy szoktuk megbeszélni az edzéseket is. Mivel nyár van és a csapatból senki sem dolgozik, igyekszünk a gyakorlást mindenek elé helyezni. Ez nem mindig jön össze, de próbálkozunk. Napi 4 óra gyakorlás a legrosszabb esetekben is elő szokott fordulni. Versenyek előtt mindig megbeszéljük a lehetséges esélyes csapatokat, és rájuk készülve megbeszéljük a taktikát, illetve a target banokat, de ezeken kívül minden a szokásos mederben zajlik. Esetleg az különbözik, hogy komolyabban állunk neki a dolgoknak.

SK: Mik a célok a közeljövőben? Az augusztusi ICL-en találkozhatunk veletek?

TH: Igen, tervezünk lelátogatni az ICL-re most augusztusban. További célunk között szerepel, hogy elkezdjünk kilátogatni több nemzetközi versenyre is. Először a DreamHackek szintjén, majd más formában is. Valamint igyekszünk minél jobb eredményeket elérni a Go4LoL-okon is, legutóbb sikerült is a 257-ik EUW Go4LoL-t megnyerni [az interjú január legutolsó napjaiban készült – a szerk.].

Az ESL SEEC magyar döntő 2. meccse: Death Faction Multigaming vs Team HOPE

SK: Mikor fogjátok az “aprópénzt” (gyk. a hazai sikereket) egyéb külföldi, komolyabb versenyeken is megcsillogtatni? Tervben van-e a jövőben külföldi lanokon való részvétel? Esetleg a Challenger Seriest kitűztétek-e már célul?

TH: A fentieken kívül gondolkodtunk az angol Insomnia lanon, de végül letettünk a dologról. Ahogy a lehetőségeink és képességeink engedik, szeretnénk fejlődni és megnézni, hogy mire vagyunk képesek nemzetközi szinten is. Természetesen ezzel jár, hogy megpróbálkozunk a Challenger Seriesbe való bejutással. A srácok már ráhangolódtak a dologra és sikeresen el is értünk a top 30-ba az 5v5 challenger ranglistán. Természetesen ennél sokkal több kell majd még a jövőben.

Imponáló volt a Phoenix Reborn teljesítménye, ahogy elérték a selejtezőket, de mi ennél tovább szeretnénk jutni, konkrétan be akarunk kerülni a Challenger Seriesbe. Hogy ezt előbb vagy utóbb azt még nem tudjuk.

SK: Reméljük sikerülni fog, mi nagyon drukkolunk! Zárszóként üzennétek-e valamit a szurkolóknak?

TH: Örömmel tölt el ha vannak szurkolóink, ha valakinek tetszik amit csinálunk. Ha vannak olyanok, akik a szurkolóinknak tekintik magukat, azoknak azt üzenjük, hogy Magyarországról is meg lehet csinálni, mi igyekszünk ezt bebizonyítani, HOPE dies last.

Interjú: Schmidt Krisztián

Képek: Team HOPE LoL FB

Videó: Magyar LoL TV

Ezeket olvastad már?