Heroes of the Storm hőskörkép #7 – Leoric

Leoric király Kehjistan birodalmából származott, aki a Zakarum Egyház parancsára Khanduras vidékére érkezett, ahol az egyház nevében kiterjesztette a hatalmát. Annak viszont nem volt tudatában, hogy a Zakarum Tanács tagjait Mephisto már korábban megfertőzte és így irányítása alatt tartotta. Ennek egyik kulcspontja volt, hogy Lazarus érsek Tristamot, Diablo végső nyughelyét választotta ki hatalmának központjaként.

Leoric magával hozta családját, lovagjait és papjait is. Lazarus tanácsának megfelelően a Tristam külterületén elhelyezkedő katedrális lett az új uradalom kulcsa. Habár a vidék lakói nem voltak elragadtatva új királyuktól, Leoric igazságosan szolgálta őket, akik így egy idő után elfogadták őt.

Leoric azonban nem volt vele tisztában, hogy a katedrális katakombáinak mélyén évekkel korábban a Horadrim bebörtönözte Diablot, a Terror urát. Lazarus teljesen a démon uralma alá került, aki végül összetörte annak lélekkövét, kiszabadítva így a démont a világba. Diablo azonnal a közelben lévő legerősebb lélekbe költözött – Leoricba.

Leoric hónapokon át titokban küzdött Diablo akarata ellen. Érezte, hogy valamilyen ismeretlen démoni erő szállta meg, ezért ezt titokban tartotta a legközelebbi hozzátartozói, szolgálói előtt. Hitt abban, hogy nagymértékű áhitata megszabadítja majd őt a gonosztól. A démon azonban legyőzte Leoric lényegét és legyűrte annak lelkét. Lazarus, aki szintén Diablo irányítása alatt állt, próbálta Leoric állapotát elrejteni a külvilág elől, de a király személyében történt hatalmas változásokat azonban nem lehetett sokáig titkolni. Az őrület tetőfokán Leoric bárkit egy szó nélkül kivégeztetett – maga a királynő is az áldozatok között szerepelt.

Egy idő után Diablo ráeszmélt, hogy Leoric lényének egy kis darabja továbbra is ellenáll a megszállásának, így ahelyett, hogy teljesen összetörte volna az egykor büszke királyt, inkább annak fiatalabbik fiának, Albrechtnek a megszállása mellett döntött. A megőrült királyt végül egyik hadnagya, Lachdanan ölte meg.

Elkövetett bűnei ellenére Leoric egy királyhoz méltó temetést kapott a katedrális mélyén. Diablo azonban nem kívánta a királyt békében nyugodni és feltámasztotta őt a halottak sorából. Diablo terve volt, hogy az immáron feltámasztott Leoric egy élőhalott sereget vezessen a démonúr ellenségei ellen. Leoric idősebb gyereke, Aidan azonban megölte saját apját, így ez a terv kudarcot vallott.

Huszonkét évvel a legyőzése után azt követően, hogy egy lehullott csillag felbolygatta a katedrálist, Leoric ismét feltámadt. Nem sokkal később Deckard Cain irányításával a Nephalem ezúttal mindörökre legyőzte Leoricot.

Ezeket olvastad már?