Már 7 millióan várnak az Overwatch bétára

Szerző:
Kategória: Hírek, Online játékok, Overwatch

Ha te is azok közé a balszerencsés emberek közé tartozol, akik a bétára várnak, de még nem kaptak hozzá elérhetőséget, ne aggódj, nem vagy egyedül. Egészen pontosan 7 millió oka van annak, hogy még miért nem érkezett meg a várva vált email.

Pontosan ennyi ember jelentkezett a Blizzard legújabb nagyágyújának a tesztelésére. Mindezt Mike Morhaime, a vállalat igazgatója erősítette meg, miután befektetőikkel ismertette a harmadik negyedéves bevételeket. Ráadásul ebben a számban nincs benne Kína, ami potenciálisan 100 milliós nagyságrendű játékosbázist mozgósíthat. Egy szó mint száz, az Overwatch jelenleg a játékipar egyik legértékesebb árucikke.

Az említett 7 millió játékos már most nagyságrendekkel több, mint a World of Warcraft jelenlegi előfizetőinek száma, mely a legfrissebb adatok szerint 5,5 millióra zsugorodott.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a béta kizárólag Battle.net accounton keresztül igényelhető, a bétaverziós játékokban való részvételre vonatkozó beállítások frissítésével. Emiatt nyugodtan feltételezhetjük, hogy rengeteg ember elesett a bétateszt lehetőségtől, pusztán csak amiatt, mert nem tudta, hogy arra külön kell jelentkezni.

Jelenleg még nem látjuk tisztán, hogy a Blizzard mit is szeretne pontosan kezdeni ezzel a hatalmas játékosbázissal. Egyelőre csak találgathatunk az Overwatch mögött meghúzódó üzleti modellről, azonban a játékkódból kibányászott adatok alapján azt  lehet sejteni, hogy mikrotranzakciós rendszerben gondolkodik a kiadó.  Tehát valódi pénzért cserélhetnek gazdát virtuális kinézetek és az extra szolgáltatásokért is a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Mindenesetre a most hétvégén esedékes BlizzConon minden kérdéses pontra fény derül.

Napról napra egyre több játékos csatlakozik a bétatulajdonosok szűk táborába, de tekintettel arra, hogy milyen sokan szeretnének hozzájutni, tetemes a várakozási idő. Aggodalomra azonban semmi ok, a Blizzard korábban már bejelentette, hogy stressztesztet indítanak és ezzel párhuzamosan bővítik szerverparkjukat. Így emélhetőleg senkinek sem kell majd sokáig várnia és elkezdődhet az open béta is a közeljövőben!

Forrás

Ezeket olvastad már?