Cho’gall dupla cikk, első rész – Útmutató a Cho’gall-járványhoz

Cho’gall kedden indult hódító útjára a Heroes of the Storm keretein belül és azóta is töretlen népszerűségnek örvend mind a Quick Match, mind pedig a Hero League módban. Mitöbb, a BlizzCon ígéretéhez hűen szinte már egy igazi ‘Cho’gall-járvány’ tört ki, ami valószínű, hogy néhány hétig kitart majd. Alábbi cikkben azt nézzük végig, hogy mitől is annyira különleges ez a hős, illetve, hogy milyen gyenge pontokkal rendelkezik.

Már Cho’gall megszerzése és irányítása is alapvetően újdonságokat hozott a játékba. A hőst ugyanis a BlizzCon résztvevői ingyen kapták meg. Ezen szerencsés játékosok egyedül azonban semmire se mennek, hiszen Cho’gall irányításához két személy szükséges. Mindkét játékos egyedi képességeket kap, továbbá az egyik játékos felügyeli a hős mozgását is. A BlizzCon résztvevői az ismerőseikkel együtt léphetnek be egy-egy meccsre és irányíthatják a brutális ogrét. Ha sikerül két meccset nyerniük, akkor az ismerős véglegesen is megkapja a hőst és a lánc folytatódik így tovább.

Kezdjük Cho’gall erősségeivel!

Hatalmas mennyiségű életerővel rendelkezik.
Nagy sebzés kiosztására képes (egy célpont és AoE is).
Kiváló lane push lehetőségeket hordoz magában.
Elfogadható öngyógyítás.
A stun és silence képességek sem állítják meg Gallt.

Mit lehet mindenhez még hozzátenni? Először is, a csapatharcokat tekintve Cho’gall nem rendelkezik hatásos CC-vel. A Hammer of Twilight képessége ugyan kábít, de csak egy pillanatra, így ez nem annyira hatásos egy átlagos CC-hez képest. Érdemes ezért legalább egy olyan hőst a csapathoz hozzácsapni, aki rendelkezik ilyen képességgel – mint például Uther, Tyrande, Kael’thas, vagy Anub’arak. Másodszor, tizes szinten Cho Hammer of Twilight képessége a hős alapképességeit jelentősen felturbózza, így onnantól kezdve Cho’gall úgy fog harcolni, mintha szteroidokon lenne.

Ugyanakkor, Cho gyógyulási képessége nem a legjobb, valamint hosszú cd-vel is rendelkezik, így a csapattársaknak nem szabad elfeledkezniük az ogre életben tartásáról. Uther például a hatalmas mennyiségű gyógyításával és a rendkívül erős CC-jével remekül kiegészíti Cho’gallt – talán ez a legjobb párosítás.

Cho'gall képességeinek spotlight videója

Lássuk az érem másik oldalát is, azaz Cho’gall gyenge pontjait!

Elég érzékeny a polymorph effektekre.
Gyenge a százalékalapú képességekkel szemben.
Nem rendelkezik jó CC-vel, ahogy már említve volt.
Több képességét is el lehet kerülni.

Gall a stun és silence képességek hatása alatt is képes tovább varázsolni, de a statis/polymorph effektek jelenléte már egy másik tészta. Az összes ilyen képesség egyszerre iktatja ki mindkét fejet és így üt az ellenfél csapata két legyet egy csapásra. Ezt a funkciót több hős is remekül képes betölteni, például Brightwing, Zagara, Stitches, illetve Anub’arak.

Az életerő-százalékalapú képességek jelentik Cho’gall másik nagy gyenge pontját. Ezt minden hős, aki rendelkezik a Giant Killer képességgel ki tudja aknázni (Raynor, Valla, Falstad stb.), de megfelel erre a feladatra Leoric (Drain Hope / Spectral Leech) és Kharazim (Seven Sided Strike) is.

A lezárás előtt pedig feltétlen meg kell említeni, hogy Cho’gall képességei lövésalapúak, így megfelelő reakcióidővel, illetve mozgékonysággal sok sebződést el lehet kerülni.

Ti kipróbáltátok már a játékot a kétfejű ogréval? Milyen tapasztalatokat tudnátok megosztani?

 

Az eredeti cikket Conrad “conicsonic5” Buys írta a GosuGamers oldalán!

Ezeket olvastad már?