Cho’gall dupla cikk, második rész – Heroes of the Storm hőskörkép #8 – Cho’gall

Cho’gall, a Shadow Council beavatottja és a Twilight’s Hammer klán vezetője, egy kétfejű ogre, akire az első ogre mágusként is hivatkozni szoktak. Mestere pedig nem más volt, mint maga Gul’dan.

Az első és a második háború során Cho’gall neve volt az, ami igazán félelmet keltett a Szövetség sorai között. Nemcsak rendkívül erős volt, hanem őrülete szinte már az elmebetegségig tetőzött. Akkor vált a klán vezetőjévé, amikor a Shadow Council kivégezte a korábbi törzsfőt. A klán eredeti neve és története azonban homályba veszett azután, hogy Cho’gall minden feljegyzést elpusztíttatott. Az újjáalakult Twilight’s Hammer pedig inkább hasonlított egy vallási kultuszra, semmint egy törzsre – mindemellett pedig felesküdtek az apokalipszis elhozatalára is.

A Szövetség elleni háborúk során Gul’dan és Cho’gall a klánjaikkal együtt derítették fel a Sargeras sírját körbeölelő szigeteket, ugyanakkor magába a sírba ő nem lépett be. Rend és Maim Blackhand itt érték őket utol és számolták fel a két klánt, amiért azok elárulták a Hordát. Azonban csatát Cho’gall néhány klántársával együtt túlélte és Kalimdor déli részén, C’Thun birodalmában leltek menedéket.

Deathwing visszatérésének idején az újfent megerősödött Twilight’s Hammer klán kiterjesztette hatalmát a Twilight Highlands körüli vidékekre, ahonnan aktívan támogatta Deathwinget, valamint annak nagyerejű szövetségeseit. Sorsát végül azonban nem tudta elkerülni, amikor a Horda és a Szövetség hősei megostromolták erődjét.

Ezeket olvastad már?