A legjobb hazai esport streamek 2015-ben

Nem mindegy, hogy milyen csatornán keresztül értesülünk a legújabb és legnagyobb esport versenyekről, ezért gyűjtöttük össze 2015 legjobb magyar esport közvetítéseit, melyeket érdemes követni, ha még nem tetted! Valószínűleg a tapasztalt nézők számára nem lesz meglepetés, de az újonnan becsatlakozóknak, mindig jól jöhet egy kis eligazítás.

Négy kritérium alapján választottam ki az alábbi csatornákat. Az első az esport jelleg, ami annyit takar, hogy rendszeresen vállalt külföldi és/vagy hazai versenyekről tudósítást, közvetítést a csatorna, s a körülményekhez mérten magas minőségben valósította meg ezeket. A második kikötés a kommunikátor felkészültsége. Az adott eseményről, résztvevőkről mekkora és milyen minőségű információt birtokol. A harmadik elvárás szorosan kapcsolódik a másodikhoz, vagyis hogy a közvetítő (kommentátor, műsorvezető) karizmatikus legyen. Tudását szórakoztatóan, figyelemfelkeltően tálalja.

Nem elhanyagolható tényező, de mégsem a legfontosabb szempont a nézettség. Ha egy csatorna mögött nem áll elegendő partner, támogatói réteg, akkor kevésbé válik ismerté. Ha pedig bármilyen nézettségi számot relevánsnak hinnénk, akkor könnyen csapdába eshetünk az ízléstelenség mocsarában.

Dota2-benDOOMTV adásain lehetett végig izgulni olyan események döntőit, mint az EsportFest, Starladder 11. szezon, a Frankurt major, valamint a The International. Habár magányos farkasként is megállja helyét a mikrofon mögött Debreceni “Tzeus” Péter, mégis nagy felüdülés volt Elek “VasQuez” Sándorral karöltve látni és hallani az EsportFest döntőjében.

StarCraft 2 magyar online bajnokságok tömkelegét sikerült tető alá hoznia a SupplyblockTV-nek, így adva volt a show az rts-re éhes rajongóknak. Műsorvezető és kommentátor szerepben Rozsos “Frepzz” Péter tetszelgett, és a legjobb hazai játékosok segédkeztek, mint co-casterek. A magyar offline versenyekről való tudósítást viszont a Magyar Esport TV csatornáján követhettétek figyelemmel.

A Counter-Strike: Global Offensive szerelmesei három major bajnokságot, egy világbajnokságot és megannyi ligát követhetett feszült figyelemmel a Magyar Esport TV csatornáján, ahol több kommentátor gondoskodott a nézők szórakoztatásáról.

2015-ben valódi újítás történt a League of Legends magyar közvetítések terén. Az LCSHU megalakulásával új szintre emelkedett az esport közvetítések jellege. Ezt több ízben bizonyította a 6+1 tagú kommentátori brigád, akiket nemcsak online, de az összes magyar offline bajnokságon hallhattunk, láthattunk.

Akik a kártyázás mellett jókedvvel szeretnének új szavakat, és formális káromkodást tanulni, annak csakis Belezogepet ajánljuk. Mindemellett a hivatalos Hearthstone versenyek közvetítéséről a Magyar Esport TV gondoskodott.

Ezeket olvastad már?
Showing 3 comments
 • barni1122

  Magyar Esport TV mint legjobb hazai CS:GO stream. FailFish

 • Pillik Bertalan

  *Hearthstone

  • Pene

   köszi, javítva.