Első megálló Bukarest : 2016 a magyarok éve lesz?

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport, Esport versenyek, Nemzetközi esport

Sűrű lesz az évkezdet a PixelFire csapatának, de szerintem a srácok ezt a legkevésbé sem bánják. Egyrészt a nemzetközi tapasztalat és az ezzel járó kiugrási esély minden esportoló álma, de a világsztároknak kijáró bánásmód és az elképesztő színpadi technika sem utolsó szempont. Ezen kívül csak ők a megmondhatói, mennyi luxus és hasznos tapasztalat várja őket, hiszen remek játékukkal kivívták a bukaresti European Minor Championshipen való indulás jogát, és sikerük gyümölcseként más ligákba és LANokra is meghívót kaptak. Reméljük élnek a felkínált lehetőséggel, a szakértői oldalak szerint a csoportból való továbbjutásra mindenképp esélyesek a hétvégén.

Flash és DeadFox mellett is lesz magyar vonatkozása az európai minor versenynek, a Lemondogs csapatában t3h f4rm3r sikeréért is szoríthatunk majd. A sors fintora, hogy mindkét gárdát a B csoportba sorsolták, és bár az első fordulóban nem kell egymással meccselniük, a későbbiekben akár össze is kerülhetnek az amerikai belépőért és a győztesnek járó pénzért vívott harcban.

A tét nem kicsi, a verseny győztese ugyanis biztosan utazhat Colombus-ba a MLG óriásversenyére, ahol a világ legjobbjai ellen is bizonyíthat, és 30.000 dollárral (8,5 millió forint) is gazdagodik.

A rövid felvezető után lássuk, mikor szoríthatunk magyarokért a hétvége során:

Január 30, szombat:
12:00 – Lemondogs vs. HellRaisers (BO1)
13:30 – DenDD vs. PixelFire (BO1)
15:00 – Vesztesek csatája (BO1)
16:30 – Győztesek csatája (BO3)
20:00 – Meccs a továbbjutásért (BO3)

Január 31, vasárnap:
12:00 – Első elődöntő (BO3)
15:30 – Második elődöntő (BO3)
20:00 – Nagydöntő (BO3)

A magyar nyelvű közvetítésekért 7 fős kommentátori és elemzői csapat felel majd!

Szombaton t3h f4rm3rék nyitják a sort, akik a csoport és az egész torna egyik nagy esélyesével, a HellRaisers csapatával meccselnek. Az eddig látottak alapján a HR az abszolút favorit, de egy mapon bármi megtörténhet. A csoport másik ágán a PixelFire a remek játékosokkal felálló, ám kevésbé összeszokott svéd mixcsapat, a DenDD ellenfele lesz. A berg, cype, zende, Dumas, BENDJI nevével fémjelezz alakulat igazi erőpróba lesz flash-éknek. Előbbit déltől, utóbbit közvelten utána, 13:00-tól izgulhatjuk végig.

Pénteken debütál a PGL új stúdiója, a rendezők elképesztő látványvilágot ígérnek | Fotó:PGL
Pénteken debütál a PGL új stúdiója, a rendezők elképesztő látványvilágot ígérnek | Fotó:PGL

Amennyiben a vesztesek csatájában érdekeltek lesznek magyarok, úgy 15:00-tól újabb BO1-on dől el, melyik csapat számára ér véget keserű szájízzel a verseny, ezután viszont beindul a nagyüzem, és immár 3 mapon derül fény a két továbbjutó kilétére. A HR továbbjutását azt hiszem (ne legyen igazam!), semmi sem veszélyezteti, a második helyért azonban kemény csatát fog vívni a hasonló játékerőt képviselő három csapat.

Folytatás vasárnap, ahol reményeink szerint legalább egy magyar érdekeltségű csapat még asztalhoz ül majd, hogy az A csoportból továbbjutó gárdával elődöntőzzön. A sorsolásnál már kikristályosodott, hogy az a keményebb négyes: a beugróval játszó E-frag, a topcsapatokkal is hírbe hozott to1nou által vezetett LDLC White és az újjáalakult PENTA küzd meg a két továbbjutó helyért, de hogy kinek, és milyen sorrendben sikerül ez, az csak péntek estére derül ki. Egy biztos, az elődöntőben már nincs könnyű meccs, és azt követően egy nagydöntőn is bizonyítania kell az arra érdemes csapatnak, helye van az MLG Colombus mezőnyében! És persze a győztesnek járó, több mint 8.5 millió forintról már ne is beszéljünk.

Hajrá magyarok!

Ezeket olvastad már?
Comments