241 milliárd Twitchen eltöltött perc

Szerző:
Kategória: Elemzés, Érdekesség, Esport biznisz, Ismertető

És mindez csak 2015-ben.

Megérkeztek a hivatalos tavalyi adatok a Twitchtől. A mobil/tablet nézőszám ugrásszerűen megnőtt és a League of Legends továbbra is dominálta a mezőnyt.

A világ legnagyobb videojátékstreamer platformja 2011-ben lett alapítva és 2014-ben eladva az Amazonnak majdnem 1 millárd dollárért. A Twitch az epicentruma a videojátékforradalomnak, ami napjainkban teljesedik ki. Az esport fellendüléséhez is nagymértékben hozzájárult. Milliók nézték világszerte az olyan játékok világbajnokságait, mint a Hearthstone, Dota2, League of Legends és még sokan másét. A Twitch segítette az esport iparágát 1 millárd dollár becsült érték fölé növelni.

Az elmúlt évben összesen 241 millárd perc volt a Twitch csatornáin közvetítve a streamerek által. Ez 459.000 évnek felel meg. A legmagasabb nézőszámok a következő országokban voltak: USA, Kanada, Brazília, Egyesült királyság, Németország, Franciaország, Svédország, Lengyelország, Oroszország.

Egyre nagyobb szeletet követelnek mindebből a mobil nézőszámok, mind streamelve és nézve. A teljes adatnak mintegy 35%-át teszik ki.

Mindezek mellé a streamerek több, mint 17 millió dollárt gyűjtöttek jótékony célokra.

Most pedig nézzük a legnézettebb játékok listáját 2015-ben:

  1. League of Legends
  2. Counter-Strike: Global Offensive
  3. Dota 2
  4. Hearthstone
  5. Minecraft
  6. H1Z1
  7. Destiny
  8. World of Tanks
  9. World of Warcraft
  10. FIFA ‘15

A legnépszerűbb emote-ok 2015-ben:

  1. Kappa
  2. :D
  3. <3
  4. :)
  5. PogChamp
  6. DansGame
  7. BibleThump
  8. Kreygasm
  9. 4Head
  10. KappaRoss

Forrás

Ezeket olvastad már?