Az utolsó szalmaszál – kiadó helyek Colombusba!

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport

Napról napra közeledik az év első major versenye, az MLG Colombus mezőnye azonban még távolról sem végleges. A kolozsvári legendákhoz még további nyolc csapat csatlakozik februárban, de a soklépcsős rendszerben korántsem egyszerű kivívni a továbbjutást érő helyeket. A kolozsvári DreamHacken top8-ban végzettek, vagyis

a legendák, akik automatikusan indulhatnak Colombusban: az Astralis, EnVyUs, FaZe, fnatic, Luminosity, Na’Vi, NiP és Virtus.pro nyolcas.

Velük biztosan találkozunk a képernyők előtt, de a major előtti végső erőpróbára, a verseny helyszínén tartandó 16 fős lanos kvalifikációra is elkelt már 14 hely, a maradék kettő pedig még a héten eldől, kikhez kerül. Az impozáns CLG, Cloud9, dignitas, Enemy, G2 (ex-Titan), FlipSid3, Gambit, Games Academy, HellRaisers, Liquid, mousesports, Renegades, TheMongolz, Vexed névsorhoz csatlakozik majd ugyanis az MLG Last Chance qualifier két továbbjutója.

A tét a colombusi nagyszínpad és egy esély a legjobbak között | Fotó: MLG
A tét a colombusi nagyszínpad és egy esély a legjobbak között | Fotó: MLG

És hogy miért érdekes számunkra mindez?

A részt vevő csapatok között ott találjuk a PixelFire gárdáját, akiknél két magyar játékos sikeréért is szoríthatunk, de számos érdekességet tartogat még ezen kívül is a február 2. és 6. között rendezett online viadal:

  • Elsőként láthatjuk élesben a frissen alakult ENCE csapatát, a finn sztárokkal teletűzdelt formáció talán a legfőbb esélyes a két hely egyikének megszerzésére.
  • A szép eredményekkel büszkélkedhető lengyel CSGL egy tagcserét követően vág neki a kvalifikációs versenynek, oskarish helyett a decemberben csapat nélkül maradt peet lesz az ötödik emberük, de még így is könnyen odaérhetnek Colombusba.
  • A jól csengő Ancient néven új svéd csapat került a CS:GO vérkeringésébe, a neveket elnézve a magunk részéről már oda is adnánk nekik egy helyet, akár egyből a Majorre is. A pronax, twist, Devilwalk, schneider, pauf ötös csodákra lehet képes, ha kellő gyakorlás és összeszokottság áll majd mögöttük.
  • A Dota2 és LoL csapatáról ismert Team Empire is beszállt a CS:GO bizniszbe, támogatott csapatuk, az egykori Rebels első ízben igazolhatja, jó gárdába fektetik a pénzüket az orosz tulajdonosok. Egyszersmind arra is választ kapunk, az orosz térség top csapatai milyen szinten állnak jelenleg az európai mezőnyben.
  • 11 csapat részvételével zajlik az online selejtező, egyenes kieséses lebonyolítási rendszerben:
    • Kedden a PixelFire nyitja a sort CSGL elleni meccsével, majd jön a Method és az ENCE csatája, végül az Arcade-SK párosítás zárja a napot, három csapattól tehát már rögtön az első nap elbúcsúzunk.
    • Szerdán már a továbbjutókkal folytatódik a kvalifikációs torna, a PixelFire-CSGL meccs győztese a Team YP-vel küzd az elődöntőbe jutásért, míg a Pentára a Method-ENCE kettős egyike vár. A nap zárásaként színre lép az Ancients is, akik az E-frag elleni rangadón mutatkoznak majd be, a győztes a meccs presztízséhez mértek egyből az elődöntőbe jut.
    • Pénteken az utolsó hely is elkel a legjobb négy közé a Team Empire az Arcade-SK győztesével meccsel, majd jönnek az elődöntők, ahol a két Lan Qualifierre fenntartott hely is gazdára talál.
  • A PixelFire utolsó esélyét ragadhatja meg, hiszen a két továbbjutó hely egyikét megszerezve indulási jogot szerezhetnének a Major előtti LAN Qualifierre, szívből szorítunk flashnek és DeadFoxnak!
Ezeket olvastad már?