Erőltetett Csacsi hype? El vagy tévedve…

Szerző:
Kategória: esport, League of Legends

Visszatérő téma a kommentjeink között, hogy túltoljuk Vizicsacsi szekerét. Eleddig nem zavart ez, természetesen mindenkinek jogában áll korrekt véleményt formálni, de szerintem pont ezeknek az embereknek inkább hallgatniuk kellene.

Hogy miért is? Talán észre kéne venni, hogy nem azért rakjuk ki az UoL-os és csacsis posztokat minden héten négyszer, egyet a meccsek előtt, egyet pedig közvetlenül utánuk, mert mi lennénk a világ legnagyobb fanboyai.

Hanem azért, mert:

  • A Riot 2014-es adatai szerint 67 millióan játszanak havonta LoL-lal. Ha nekünk van egy honfitársunk, aki ebből a – tegyük fel, hogy azóta stagnáló – 67 milliós játékosbázisból a legjobb 200-ban, vagyis a legjobb 0,00003%-ban benne van, azt tiszteljük ezért a teljesítményéért.
  • Ha ez a játékos a hazai esport rajongók – alsó hangon is több tízezer fős – tömegének hétről hétre megadja a magyar közösséghez tartozás élményét, azt tiszteljük ezért.
  • Ha ez a játékos mindemellett fair play viselkedést tanúsít, segíti a hazai fél-profikat azzal, hogy coach-ol több játékost/csapatot, szerény, alázatos és céltudatos, akkor tiszteljük ezért a hozzáállásáért.

A fentiek összegzéseként tehát, amíg a messze legnépszerűbb esport játékban van egy magyar játékosunk, aki kiemelkedőt nyújt és példaként állítható bárki elé, addig ez folytatódni fog.

Vizicsacsi egy ikon. Egy sztár. Egy példakép. Reméljük sok hasonló magyar játékosunk lesz nemsokára. Addig marad ő, az egyetlen, akit 24/7 “hype-olhatunk”. Jogosan.

Amúgy az igazi ok, amiért annyi Csacsis posztunk van az az, hogy végre van egy játékosunk, aki miatt az angol kommentátorok megtanulták a “cs” betű kiejtését.

Legfrissebb bejegyzések
Showing 2 comments
  • Endre

    Nagyon jó cikk. Teljesen igaz.
    Végre van egy “sztárunk” aki kiáll értünk, nem felejtette el honnan indult és segít mindenkinek. Válaszol facebookon és példaértékű magatartást tanusít.

  • Józsa István Theozi László

    Na ez igazi , De amúgy én is csak az UOL miatt nézem az LCS-t :D Szerintem a magyarok jobbak is lehetnének . Nagyon sok tehetséges Játékos van akit szerintem megérné támogatni . Most biztos !! Mert külföldön Nagyon sok a túlértékelt játékos .