A brazilok végigszambáztak a DreamHack mezőnyén

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport, Esport versenyek

Megdicsőült dél-amerikai játékosok, saját gödrüket ásó USA csapatok, és papírforma meccsek jellemezték az egész austini tornát. Részletes összefoglaló a hétvége eseményeiről!

100 000 dolláros összdíjazásért és az első amerikai DreamHack győztesnek járó történelmi címért ültek a gépek elé és lőtték halomra egymást a kontinens legjobb Counter-Strike játékosai Austinban. Két brazil és hat egyesült államokbeli gárda vívta ki a jogot a három napos, top8-as offline döntőre, mely ígéretes mérkőzésekkel kecsegtette a játék szerelmeseit. És ami csak lehetett, az össze is jött:

Sor került az MLG elődöntőjének visszavágójára a Liquid és a Luminosity között, egymással is meccseltek a brazil csapatok, de Cloud9-CLG “örökrangadót” is láthattunk a torna alatt.

A csoport

A Luminosity kétséget sem hagyott afelől már az elejétől kezdve, ki lesz a verseny legnagyobb esélyese, trainen 16:5-re tépték szét a még Majorön szerzett sebeiket nyalogató Splyce-osokat, a másik meccsen pedig még ennél is meglepőbb, 16:1-es eredmény született a friss tagcserével felálló Cloud9 javára. Ráadásul a csapat legfontosabb láncszeme, az irányító pozíciója került a friss ember kezébe, Slemmy azonban elbírta a terhet és jól mozgatta a régi fényében ragyogó n0thingot és társait.

A győztesek meccsén coldzeráék ismét lecsaptak, 16:3-ra múlták felül az ígéretesen kezdő C9-t, akire a decider meccsen ismét a CLG várt. Itt már sokkal szorosabb, 2:1-es eredményt hozott a mérkőzés, a győztes azonban ezúttal is az amerikai kirakatcsapat lett. Így bár a CLG is orrát lógatva, már a csoportkör után csomagolni kényszerült, a torna legkomikusabb jelenete mégis az ő meccsükön történt:

B csoport

Papírforma meccsek egymás hegyén-hátán, a Tempo Storm és a Liquid ellopta a show-t a másik csoport küzdelmei alatt. Továbbjutásoknak egyedül a sorrendje volt kérdéses, a nyitómeccsen ugyanis mindkét csapat elég magabiztosan mutatkozott be. A brazilok 16:5-re az NRG-t, Hiko-ék pedig 16:10-re a Selflesst küldték alsó ágra.

A győztesek meccsén fordult a kocka az USA-beli csapat számára: ezúttal is 16:10-re végeztek, ám most vesztesként néztek az eredményjelzőre. Elődöntőbe jutott így a Tempo Storm, és csoportgyőztesként elkerülte honfitársait az elődöntőben – érett a sokak által beharangozott brazil álomdöntő. A decider meccsen a Liquid két gyors mapon rövidre zárt minden kérdést, és készülhettek a Luminosity ellen, hogy visszavágjanak a columbusi elődöntőben ért sértelmekért, például az azóta már ikonikussá vált ”coldzerázásért”:

Rájátszás

Az elődöntőből aztán – nem árulunk el meglepetést – mindkét brazil csapat továbbjutott, azonban ezt teljesen ellentétes előjelekkel tették! A simább meccsnek gondolt Tempo Storm – Cloud9 találkozó három mapos, hosszabbításban eldőlt thrillert hozott, a parázs csatának ígérkező Liquid – Luminosity viszont játszi könnyedséggel dőlt el két map alatt.

A TS maratoni csatában múlta felül riválisát: a cobblestone-t rögtön az elején 13:16-ra bukták, infernón aztán hosszabbításban 19:16-tal szépítettek, majd a mindent eldöntő cache 16:11-gyel ismát a braziloknál landolt. Eközben a Luminosity 16:6, 16:14-et hozott EliGE-ékkel szemben, jöhetett a brazil házi döntő, az amerikai kontinens első DreamHack tornáján tehát két brazil csapat mérkőzött a díjakért és a dicsőségért.

Nagyon azonban itt sem kellett megizzadnia a világranglista második Luminosity-nek, két 16:9-es mappal rövidre zárták a döntőt. Kellemes bemelegítés volt ez FalleN-éknek a szerdától esedékes ESL Pro League döntője előtt, ahol már a tét is ugrik egy nagyot,

Összesen 512 000 dollárt osztanak majd ki a nyolc döntőbe jutott csapat között.

A DreamHack győzelem mellett pedig a képzeletbeli fair play-díjat is odaítélhetjük a Luminosity csapatának: a diadal pillanatában sem fejeltették el kik ők, honnan jönnek, hová tartanak és miről is szól valójában ez az egész. Hát a közösségről, mi másról?!

Ezeket olvastad már?