A PIXEL kezében a magyarok becsülete

Szerző:
Kategória: esport

Az idei eredmények fényében egyértelművé vált, hogy a tavalyi, hazai rendezésű SEEC döntő jócskán elkényeztette a magyar szurkolókat, talán egy kicsit túlzottan is. Nyolc LAN-csapatból öt volt magyar, ami tényleg nem semmi!

League of Legends-ben két hazai gárda is versenybe szállt, igaz, egyikük csak beugróként jutott szóhoz a bolgár Gplay távollétében. CS:GO-ban viszont a négy offline döntős csapat közül hármat is Magyarország adott, és mindhárman kőkeményen kiharcolták maguknak a jogot a szereplésre, az Ancients és a CSGO.one a nemzetközi playoffból, a Revolte! a hazai selejtezőből jutott be a négyes döntőbe. Idén már a legjobb 16-ba (8 CS:GO és 8 LoL csapat) is csak hárman jutottak.

Pedig LoL-ban és CS:GO-ban adva volt a lehetőség a tavalyi erős létszám megismétlésére, valahogy idén mégsem jött össze. A WiLD a legjobb nyolcig jutott, a Team Horzion Reapers pedig a siker kapujában, a bronz meccsen búcsúzott. CS:GO-ban pedig (eddig!) még ennél is gyengébbre sikerült az idei év.

Pár másodpercen múlt a győzelem a magyar LoL csapatnak | Fotó : ESL
Pár másodpercen múlt a győzelem a magyar LoL csapatnak | Fotó : ESL

A tavalyi győztes GameAgents és a Lenovo Kupán is remeklő eMpahty.white mellett Bocóék ígéretes mixe a VOLGARE, illetve az utóbbi hónapokban ígéretesen fejlődő PIXEL is bekerült a legjobb 16 közé. Ráadásul mindannyian külön csoportba kerültek, így nem titok, reménykedve vártuk a három fordulós nemzetközi csoportkört! Aztán egyszerre mintha kihúzták volna a lábunk alól a talajt, elkezdtek hullani a csapatok. Gabessonék a második körtől feladták a további küzdelmeket a sorozatos tagcserék okán, az eMpathy nyeretlenül zárt csoportjában, a VOLGARE pedig az utolsó, mindent eldöntő meccsen alulmaradtak deathtrappel szemben. A legjobb nyolc közé így csak a PIXEL jutott, egyedüli magyar csapatként tartja még magát,

ráadásul, ha a bronzmeccset megnyerik mat1-ék, ott lehetnek a bukaresti döntőn is, bennük tehát a hazai esportbarátok minden reménye!

A PIXEL az idei kiírás kellemes meglepetése, akik már a hazai selejtezőn is megvillogtatták karmaikat, a nemzeti selejtező felsőági döntőjében 2:0-ra múlták felül az egyszerre magyar és nemzetközi címvédő GameAgents csapatát. A nemzetközi csoportkörre azonban már új felállásban, Res1sttel soraikban érkeztek, és a csere talán egy kicsit megakasztotta a srácok harci kedvét. Az újdonsült irányító első komoly megmérettetésén 2:1-re alul maradtak a szlovén TheOverpowered ellen, innen azonban már nem volt megállás, hihetetlen széria vette kezdetét a PIXEL-es srácoknál!

Román és görög ellenfelüket is simán verték a két hátralévő csoportmeccsen, így egyedüli magyar CS:GO csapatként bejutottak a rájátszásba, és megcélozták a bukaresti döntőt érő dobogó egyik fokát, amitől már csak egyetlen győzelem választja el őket! A mindent eldöntő mérkőzés pénteken 19:00-tól veszi kezdetét, élőben az alábbi linken tudtok majd szurkolni DEv-éknek!

A mindent eldöntő bronzmeccs
A mindent eldöntő bronzmeccs

A tavalyi magyardömping után ezúttal tehát már csak a PIXEL maradt állva, kívánjuk nekik, hogy ma este váltsák meg jegyeiket a május végi bukaresti offline döntőre, vágjanak vissza az XPC szervezetének, amiért a LoL bronzmeccsen kiejtették a magyar ötöst. CS:GO-ban már nem veszíthetünk, nagyon kell egy magyar csapat az offline fináléba!

Ezeket olvastad már?