Veszélyben m0E jövője a Turner ELEAGUE-ben a szerencsejáték miatt

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport, Hírek

Mohamad „m0E” Assad a most indult Turner ELEAGUE egyik friss kommentátora, aki az elmúlt időben egyre nagyobb népszerűségre tett szert a Counter Strike közösségben. De azzal, hogy a neve felmerült egy elég durva szerencsejátékos botrányban, a karrierje veszélybe került.

m0E, ugyanúgy mint több közvetítő és tartalom készítő, több szponzorral is rendelkezik. Többek közt egy olyan site szponzorálja, ahol Counter Strike skin-ekkel lehet fogadni, m0E esetében ez a szponzor a CSGO Diamonds oldal volt, ahol a skinekkel úgy lehet fogadni, mintha egy kaszinóban lennénk. A cég százalékot és partneri díjat fizetett neki azért, hogy a közvetítése során promotálja az oldalt.

Miután m0E és az oldal útjai nem éppen nyugodt körülmények között szétváltak, a srác úgy gondolta, megpróbálja lerántani a leplet az oldalról és megmutatja, hogy előre tudta, mi lesz az eredmény, amikor fogadott. Ez pedig annyit jelentett, hogy m0E folyamatosan nyert és ezzel, a saját szavaival élve „szórakozást kínált” a nézőinek. Ez jó volt a cégnek, mert jó hírversének számított, de sajnos csak egy része volt a történetnek.

1

“Volt 26 ezrem a diamondson, megpróbáltam lehívni, de azt mondják nem lehet. @CSGO_Diamonds, van 24 órátok, mielőtt lerántom a leplet”

3

Twitter link a képhez

2

“Ez volt az első beszélgetésem a diamonds tulajdonosával, amikor először feljött a dolog”

Egy szó mint száz, m0E egy dollárt sem látott a nyereményeiből, a „ház pénzével” játszott, virtuális pénzzel, amit az oldal adott neki és persze ezt ő nem tudta levenni onnan.

A megállapodás szerint m0E biztonságosan játszhatott nagyban, tökmindegy nyert vagy sem, a lényeg az volt, hogy a közvetítései nagyot szóljanak és potenciálisan húzzon be egy adag embert az oldalra, akik már a saját pénzükkel játszanak majd. De mindezzel egyidőben, a legtöbb nézőnek fogalma sem volt arról, hogy m0E se nem nyer, se nem veszít.

Még azt is elmondta, ha véletlenül kifogyott volna a pénzből, akkor az oldal tolt volna neki még egy adagot csak azért, hogy tovább játszhasson.

m0E egy korábbi intejúban megpróbálta megvédeni magát, az interjút Richard Lewis készítette.

Ebben elmondta, hogy több mint 90.000 dollárt kapott még azelőtt, hogy a partneri kapcsolat véget ért volna és kábé 30.000-et keresett a kapcsolati díjakból.

Lewis azt mondta, m0E számára az esély arra, hogy vissztérjen az Eleague kommentátori székébe „a nullával határos”, mivel a Turner el akarja kerülni, hogy a versenyét akármilyen szinten is azonosítsák a szerencsejátékokkal. Lewis az ELEAGUE egyik házigazdája és a liga szervezésébe is durván részt vesz. Anno még az ő ajánlása végett került be a kommentátorok közé m0E is.

A közelmúltban nem egy honlapot tiltatott le az angol kormány az Egyesült Királyságban és kezdték el vizsgálni azokat a szerencsejátékok miatt. Olyan ismert oldal is erre a sorsra jutott, mint az EZSkins.com, aminek a tulajdonosa a népszerű kommentátor Henry „HenryG” Greer.

m0E szerint, ha az ő incidense lesz az, ami végre szabályozást hoz az eddig zabolátlan fogadási oldalakra, akkor ennek ő lesz a „hőse”.

Nem m0E az egyetlen ismertebb Counter-Strike figura, aki ilyen partnerkapcsolati szerződést kötött szerencsejáték oldalakkal. Ő és Lewis is elmondta, hogy nem egy ismert közvetítő kap ingyen pénzt és játszik a ház pénzével az ilyen oldalakon. m0E szerint az, hogy ezek az emberek nem a saját pénzüket kockáztatják, „nyílt titok”.

Ez pedig annyit jelent, hogy nem ő volt az utolsó ember, aki ilyen botrányba keveredett a fogadási oldalak miatt és szerinte a botrányok addig jönni fognak, amíg valamilyen szabályrendszert nem vezetnek be a skinek miatt.

Írta: Callum Leslie, Forrás: www.dalilydot.com

Szerkesztői kiegészítés: Úgy tűnik kezd kidurranni a fogadási lufi a CS:GO-ban, beperelték a Valvét, mégpedig azért, mert semmilyen szabályozást nem rak a fogadások mögé, és mivel az ő szellemi terméke a fogadás tárgya, ez esetben a vállalat tekinthető felelősnek a visszaélések miatt, legalábbis a felperes szerint. Mondjuk azért ez még nem teljesen legit, még nagyon sok mindennek kell klappolnia ahhoz, hogy az egészből bírósági per legyen. Kezdésnek a bíróságnak el kell fogadni, hogy a skinek vagyontárgyak és valódi piaci értékük van. Ez pedig azért ebben a pillanatban még messze nem fekete és fehér, a virtuális világ tárgyai és fizetőeszközei jelenleg nincsenek besorolva és egy olyan jogrendszerben, mint az amerikai precedens alapú jogi környezet, egy ilyet nagyon nehéz lesz végigrugdosni. A perelőknek igazuk van abban, hogy a skinekkkel való szerencsejáték bőven megsérti a szerencsejáték törvényt, több ponton megsérti a versenytörvényt és valamilyen szinten a korrupciós törvénynek is a lábára lép, mégis, találni egy olyan bírót, aki erre azt mondja, hogy per lesz és kvázi precedenst teremt, az nem lesz könnyű. Személy szerint remélem megtalálják, mert nem szeretem ezt a fajta streamet, szerintem átverik a nézőket és ez nem esport, mégis úgy gondolom, hogy a per esélye csekély.

Ezeket olvastad már?