Az SK Gaming és Team X csapatokat kizárták az ELEAGUE-ből

Szerző:
Kategória: CS:GO, esport

Mind az SK, mind pedig a Team X kizárásra került szezonközi szervezet és játékos változások miatt.

Igaz ugyan, hogy az SK (a korábbi Luminosity játékosok) és a Team X (a korábbi SK játékosok) elég jó eredményeket értek el az A és C csoportokban, mindkét csapatot kizárták az ELEAGUE-ből. A bajnokság felügyelő biztosa, Min-Sik Ko korábban a Twitteren jelezte, hogy az diszkvalifikáció oka „csapatfelállás változása”, ami nem felel meg az EL szabályainak.

1

A Luminosity és az SK Gaming csapata nem folytathatja a versenyzést az eslő szezonban játékosainak cseréje miatt, ami nem felel meg az EL szabályainak

Mondjuk, amikor átnéztem az ELEAGUE hivatalos szabálykönyvét, akkor nem találtam benne olyan szabályt, ami tiltaná a játékosok cseréjét. A szabályok, amik kicsit is kitérnek a játékosok cseréjére a #14-es, ami azt mondja ki: „Minden csapat egy 5 fős csapatot nevezhet a bajnokságra 2 cserejátékossal”, a #15-ös „Egy kezdő játékost a szezon során kétszer válthat cserejátékos, de a csere eseményét azelőtt be kell jelenteni, mielőtt a repülőjegyek kiállításra kerülnek” és a #16-os „A csapatok felállásának teljesnek kell lennie, mielőtt a repülőjegyeket kiállítják. Ha a csapatok úgy döntenek, hogy megváltoztatják a felállást, akkor minden utazási költséget a csapatnak kell állnia.” Ezen szabályok közül egyik sem mondja ki tisztán, hogy nem lehet játékosokat vásárolni és eladni a szezon közepén. Ez a kijelentés egy olyan embertől származik, aki május 30-án ezt mondta a játékosok cseréjéről:

2

Nem áll szándékunkban büntetni egyik csapatot sem. Várjuk, hogy hogyan teljesít az SK Gaming a 3. héten és a Luminosity csapattal is találkozunk még a rájátszásban.

Nem kell mondani, de az érintett csapatok játékosai nem igazán örülnek a döntésnek, FalleN és Friis a Twitteren fejezete ki egyet nem értését.

3

A Counter Strike történetében először a játékosokat azért büntetik, mert jobbak és profibbak lettek. Mivel szervezetet váltottam kibuktam az eleague-ből.

4

Nem elég, hogy más ligák semmibe vesznek miután lejárt a szerződésünk. De, hogy jelen szituációban le se sz*rnak az kicsit…

Ebben a pillanatban jó pár csapat feszül egymásnak az ELEAGUE berkein belül: A Cloud 9, a Counter Logic Gaming, az Echo Fox, az NRG eSports, az Optic Gaming, a Team Liquid és a Team SoloMid és ezen csapatok mindegyike aláírt egy petíciót, ha az ELEAGUE megengedi, hogy a két kizárt csapat visszatérjen, akkor azt a szabályok megszegésének vennék és emiatt nem játszanának tovább a bajnokságon. Többször is elmondták, a bajnokságon való részvétel joga a szervezeté, nem pedig a játékosoké és mivel az LG már nem rendelkezik játékosokkal ezért ki kell őket zárni. Ha pedig az LG helyét átveszi az SK, akiket a harmadik héten diszkvalifikáltak, akkor az csak egy újabb esélyt adna az SK-nak az ELEAGUE berkein belül. A petíció azt is megemlíti, hogy „összeférhetetlenségi probléma” is felmerült az Eleague vezetésében, mégpedig azért mert a bajnokság felügyelőbiztosa Ko az SK alkalmazásában állt és a petíció szerint még mindig „egy ismert SK szimpatizáns.”

Mindezen történések eredményeképpen a Cloud9 csapata egyből bejutott a rájátszásba, a Renegades és a Gambit Gaming pedig indulhat a vigaszágon. Mostanáig az ELEAGUE semmilyen hivatalos kijelentést nem tett, úgy tűnik a végső döntés még várat magára.

Írta: Gabriel ”H3nley” Ionica, Forrás: www.gosugamers.net

Ezeket olvastad már?