Jelen támogatói és csatlakozási szándéknyilatkozat azzal a céllal jött létre, hogy aláírói, vagyis a magyar elektronikus sport meghatározó közösségei, vezető klánjai, versenyszervezői, mecénásai, professzionális játékosai és streamerei kifejezhessék elhivatottságukat az esportok irányában. Teszik mindezt azért, hogy csoportunk az általa összefogott professzionális, félprofesszionális és amatőr kapcsolódó szervezetekkel, közösségekkel és játékosokkal vállvetve feltehesse kishazánkat a világ elektronikus sporttérképére, s hogy egy zászló alá gyűjtse azokat azon nemes cél okán, hogy ezzel elősegítse a hazai elektronikus sport minőségbeli fejlődését, térnyerését, elfogadottságát.

Rövid távú célok

Az együttműködés rövidtávú célja az esport hazai (el)ismertségének növelése és az ingerküszöb átlépése, hogy a kocka kategóriából kitörhessünk. Hogy ne csak, mint furcsa hobbival rendelkező kisgyerekek és infantilis felnőttek legyünk megjelenítve a hazai médiában – illetve ezáltal az emberek fejében -, hanem olyanok, akik eme “furcsa sportot” versenyszerűen űzik, s a sportolókhoz hasonlóan naponta gyakorolnak, edzenek, taktikákat dolgoznak ki.

Mi tudatos játékosok vagyunk, akik nem öncélúan játszanak, hanem a dolgok mögé néznek, időt és pénzt nem kímélve egyénileg és/vagy csapatként fejlődnek, s mindezt tervszerűen teszik: kisebb-nagyobb célok kitűzésével lépnek egyre feljebb és feljebb. Emellett kupákat, ligákat, versenyeket és közösséget szerveznek választott sportáguk köré.

Párhuzamosan a fentebb vázoltakkal szeretnénk a hétköznapi játékosok, casual gémerek rétegeit is megszólítani, elérni. Sokszor ők sincsenek tisztában a lehetőségeikkel: hogy egy szimpla nettel már a szomszéd srác ellen is lehet játszani, nem csak a gép ellen; hogy a single player játékmódon túl is van élet, sőt, az sokkal szórakoztatóbb!

Erre a hatalmas játékostömegre szervezetfejlesztés és az esport kultúra színvonalának emelése okán, közvetett módon öncélúan is szükségünk van. Eme széles játékosbázis segítségével meg kell teremteni azt a kritikus tömeget, amely jó kiinduló alapot adhat a továbbfejlődésre mind a játékosok, mind pedig a közösségek szempontjából. Azért hogy a belső, elmaradhatatlan folyamatokhoz legyen elég humánerőforrás, amiből elindulhatunk a további fejlődés útján.

Középtávú célok

Középtávon elektronikus sportversenyek összefogása, illetve a különböző rendezvények (Electronic Sports League (ESL), DreamHack (DH), World Cyber Games (WCG), Electronic Sports World Cup (ESWC) stb.) hazai döntőinek megszervezése, vagy ezen munka feltételeinek megteremtése, elősegítése a cél.

Továbbá a különböző közösségek közti együttműködés révén a hazai elektronikus sport nemzeti minimumának kialakítása, közös és általánosan elfogadott etikai kódexének valamint irányelveinek meghatározása a cél. Ezen dokumentumok segítségével mind a játékon belüli, mind a játékon kívüli korrekt viselkedésre, a játékos- és esporttárs iránti tiszteletetteljes kommunikációra és a megfelelő hozzáállás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

Hosszú távú célok

Hosszútávú cél egy önálló esport szövetség létrehozása, ami intézményesített szinten lesz képes összefogni és koordinálni a hazai elektronikus sportéletet. Ez nem egy furcsa lázálom, hiszen külföldi, hasonló irányban tett lépések és megvalósult projektek tucatjait lehetne példaként felhozni.

A fenti célok elérése érdekében a csatlakozók vállalják, hogy:

Tagjai egymással együttműködve és – lehetőség szerint – egymást segítve dolgoznak a hazai elektronikus sportélet fejlődéséért;

közösségükben, szervezetükben a sportszerű szellemiséget, a korrekt hozzáállást és a professzionális játékot elsődleges prioritásúnak tekintik;

évente egyszer-kétszer közzéteszik csoportunk közösségi felhívását, hírét, közleményét, hogy az további támogatókat szerezhessen;

weboldalukon és/vagy Facebook oldalukon – amennyiben létezik ilyen blokk – feltüntetik az Egymillióan az elektronikus sportért oldalt, mint támogatót/médiapartnert/együttműködő szervezetet.