Rövid történetünk

Kezdeményezésünk, az Egymillióan a magyar esportért (röviden Esportmilla) 2013 nyarán született meg, miután a magyarországi esport közösségek meghívott képviselői egy szakmai kerekasztal-beszélgetésen vettek részt. Az egyeztetés folyamán ismételten kirajzolódtak a hazai esport fejlődését és növekedését akadályozó visszatérő, valamint hosszú ideje fennálló problémák.

A felmerült problémák megoldására a széleskörű összefogásban látjuk a legnagyobb lehetőséget, ezért a magyar esport közösségek prominens képviselőit összefogva létrehoztuk az Esportmillát. Kezdetben a Facebook segítségével tömörítettük egységbe az elektronikus sportok hazai támogatóit, résztvevőit, szervezőit és érdeklődőit. Működésünket a későbbiekben intézményesített alapokra kívánjuk helyezni.

PlayIT 2014 tavasz
PlayIT 2014 tavaszLeague of Legends színpad az Esportmilla szervezésében

Létrehozása pillanatától kezdve az Esportmilla azonnal hatalmas sikernek és támogatásnak örvendett, azonban rövid időn belül beláttuk, hogy a magyarországi esport és játékos közösségek nagyságrendekkel komolyabb és sokrétűbb összefogást, hosszabb távú és részletesebb növekedési és fejlesztési programot igényelnek.

Biztosak vagyunk benne, hogy Magyarország számára is elérkezett az idő, hogy egységesen képviseljük a különböző játékos közösségeket, valamint hivatalos szintre emeljük az elektronikus sportokat. Egy gondosan felépített magyar esport szervezet létrehozásán fáradozunk, melynek segítségével Magyarország  a legfejlettebb esport nemzetekhez (USA, Svédország, Dél-Korea) hasonló kiemelkedő sikereket és szervezeti struktúrát tudhat magáénak.

Középtávon ez magában foglalja a nemzetközi esport szövetséghez történő csatlakozást, illetve hosszú távon az elektronikus sportnak a Magyar Olimpiai Bizottság által először nem hivatalos, majd természetesen hivatalos olimpiai sportként történő elfogadását.

Az Esportmilla felépítése

Alapítók és koordinátorok

Kezdetben mindössze hárman egyengették az Esportmilla mindennapos tevékenységét, az alapítókhoz később további koordinátorok csatlakoztak, akik különböző feladatkörökben szervezik a mozgalom működését. Jelenleg összesen heten koordinálják az Esportmillát.

 • Tóta Gábor
  Tóta GáborKoordinátorKoordinátor
 • Németh Beatrix
  Németh BeatrixKoordinátorKoordinátor
 • Tabajdi Péter
  Tabajdi PéterAlapítóAlapító
 • Hodozsán Dániel
  Hodozsán DánielKoordinátorKoordinátor
 • Kis Balázs
  Kis BalázsAlapítóAlapító
 • Agárdi Péter
  Agárdi PéterKoordinátorKoordinátor
 • Biró Balázs
  Biró BalázsAlapítóAlapító