Ennyit keresnek a legjobb CS:GO csapatok

Szerző:
Kategória: CS:GO, Érdekesség, Esport biznisz, Nemzetközi esport

Egyre több amerikai szervezet csatlakozik az európai Counter-Strike támogatásához. Nemrégiben a Team SoloMid igazolta le a dán Team Dignitas játékosait (cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x), de az eddig konzolos Call of Duty-ban futó Team EnVyUs is sikerrel csábította el a francia Team-LDLC ötösét (NBK, Happy, SmithZz, shox, kioShima). Könnyen lehet, hogy ezzel egy új korszak köszönt be a CS:GO játékosok életébe, hiszen elkezdődött a licit.

Olyan ajánlatot kaptunk, amit egy CS:GO csapat sem tudott volna visszautasítani.

Nyilatkozták az újonnan leszerződtetett TSM tagjai. A játékosok fizetése 3000 dollár havonta, ami – szerintük  – még annál is több lehet, amit a legjobb csapatok keresnek. Továbbá, ha a matricájuk bejut a legendák csomagba, akkor közel 400 ezer dolláron osztozhatnak majd. Informátorunk szerint a SoloMid nem csippent le semmit a nyereményekből, mindent megtarthatnak a játékosok.

A Ninjas in Pyjamas szervezete válaszképp elmondta, hogy a játékosaik is keresnek ennyit, sőt. Megerősítheti ezt az a spekuláció, miszerint valószínűsíthetően a SoloMid legelőször a legjobb csapatokat környékezte meg, ám valamiért falba ütköztek.

a nip csokoládéval egészíti ki játékosai jövedelmét

A TSM üzletpolitikájába tartozik az is, hogy játékosaikat felfuttatják Twitch-en, és inkább az onnan szerzett jövedelemből kérnek részesedést, legalábbis a League of Legends csapatuknál ez a formula már bevált. Egy nem is olyan régen publikált elemzés – ami azzal foglalkozik, hogy Bjergsen mennyit kereshet – szerint akár 20 ezer dollár is a hálón akadhat egy hónapban.

Az LCS játékosok minimum fizetése 12,500 dollár. Ehhez hozzácsapódnak az extra hozzájárulások, mint pl: szervezettől kapott fizetés, közvetítésekből kapott pénzek, és a különböző felajánlások, adakozások. Ez az összeg rövid úton 60-70 ezer dollárra rúghat.

Vajon ezek a pénzek milyen hatással lesznek a Counter-Strike ökoszisztémájára? Egy biztos, megerősíthet minket abban a hitünkben, hogy hamarosan az egyik, ha nem a világ legnagyobb esport játékává nőheti ki magát a CS:GO.

Ezeket olvastad már?
Showing 9 comments
 • Várkonyi József

  Magyarországnak még legalább 6-7 évnyi idő kell, hogy idáig eljussunk. Rendkívül sok csapat formálódik, és bizony vannak olyanok, melyek ígéretesnek tűnnek. A VOLGARE lehet az úttörő, de személy szerint én nem látok bennük annyit, hogy megüssék a profi szintet. Ők csak kitapossák az utat, s majd mások bizonyítanak. Erre mérget merek venni.

  Én azt mondom, hogy egy nap vezető szerepünk lesz nekünk is az eSport világában.

  • Elbandi

   uhum, ezt biztos elosegiti, hogy a valamelyik top csapat a lan dontoben hangosan k*rvaanyazza a masikat…

  • Cole Cash

   Magyarország sac/kb. (jelen állás szerint) soha nem fog ide eljutni és ez nem azért van, mert ne lennének itthon tehetséges emberek, vagy akár ne lehetne benne pénz, hanem amiért a foci is szánalmas.

   Akad 1-1 ember, aki kis szerencsével kijut innen, a többiek meg dagonyáznak az amatőr semmiben generációkon át.
   Az jár jobban, akit elvisznek, mert aki itt marad és itt/innen nyeri meg az akármit, annak pont olyan hálás szerep jut, mint az átkosban az olimpiai érmeseknek: egy nagy lófasz, semmi, mehetsz a gyárba (az most a Tesco) dolgozni ;]

   • szebe

    A magyarok azért nem tartanak itt, mert nincs egy állandó csapat, mindig mennek a forgatások jobbra-balra. Ezért is szurkolok most a volgárnak, hogy maradjanak együtt, és ne engedjék hogy valami jóképességű egyén szétforgassa őket, mert akkor megint kezdődhet minden a elejéről.

  • freddythecommenter

   Nem hinném, Magyaország mindig le van maradva 3 évvel és ha valami újítást akarunk az sose jön össze jól, az e-Sport itthon alul marad szerintem külföldön még könnyebben fel is ismernek egyes tehetségekre pl.: lanpartykon vagy hallottam már ilyen helyekről (amik itthon nagyon nincsenek), hogy egy épületben van egy csomó 5-5 fős gép és azon lanoznak, az ilyen helyeken is el tud menni a hírnév itthon max streameken keresztül, mi mindig le voltunk maradva és leszünk is a világvége is csak 2 évvel később lesz itt :)

 • Bedokrissz

  EnvyUs nem EnyUs, vagy rosszul tudom? :o

 • szebe

  “Továbbá, ha a matricájuk bejut a legendák csomagba”

  ezt mondjuk már akkor tudni lehetett hogy így lesz, amikor DreamHack Winteren bejutottak a legjobb 8 közé…
  Esetleg ha még ennyiből sem esne le, akkor roppant meglepő módon fel lehet fáradni az esemény hivatalos honlapjára, és láss csodát:
  http://www.esl-one.com/csgo/katowice-2015/teams/
  A Legends “csomagban” vannak :))

  • orobeRto

   A cikk egy fordítás, ha nem esett volna le a forrásból, de köszönjük a hozzászólást! :))

pingbacks / trackbacks
 • […] már tavaly, a TSM égisze alatt is beszámoltak keresetükről. Akkor úgy nyilatkoztak, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak az amerikai csapattól, ám a megállapodásuk nem tartott tovább egy évnél. […]