Az idei Dota2 Compendium célja már 15 millió dollár

Az esportok legnagyobb közösségi pénzgyűjtő programja hivatalosan is útnak indult, mely mérföldköveit a Valve minden eddiginél magasabbra tervezte.

A DotA 2 Compendium, egy 10 dolláros interaktív digitális füzet – 25 százaléka egyenesen a The International (Dota2 világbajnokság) nyereményalapjába megy – ami hatalmas elvárásokkal indult útnak . Az idei bajnokság elnyerte a  globális média figyelmét, mely tavaly majdnem 11 millió dolláros nyereményalappal zárult, 2015-ben a bejelentések és jutalmak alapján a Valve idén +4 millióval többel számol.

Mint más adományozó kampány, a The International adománygyűjtése is sok-sok elérhető céllal rendelkezik. Például új hőskinézettől kezdve, a kisfilmen át egy képregényig (mely Axe-t, a játék egyik hősét dolgozná fel). Továbbá találunk hangulatjel csomagot, új sárkány couriert és egy sivatagi kinézetet. Ezeknek a töredéke is rengeteg játékost sarkall, hogy a zsebükbe nyúljanak.

Ráadásul a Compendium egyik szolgáltatása a “játékos kihívások” melyekkel további jutalmakat kaphatnak a játékosok. Találhatunk kill-ekre, assistok-ra, vagy objektívára specializálódott küldetést is.

A 15 millió dollár elég soknak tűnhet egyetlen bajnoksághoz képest, a Valve mégis ösztönzi a játékosokat, hogy támogassák az esportok legnagyobb eseményét. Tavaly a fejlesztők sok szidalmat kaptak, amikor, a játékosok ugyanígy ösztönözve voltak az adakozásra, és a kijelölt határt átlépve a fejlesztők nem tudták értelmesen elkölteni a hirtelen jött sok pénzt.

Minden nyilvános nézőpont ellenére, a Compendium mutatja a DotA legünnepeltebb és legvártabb szezonjának kezdetét. A rajongók jutalmakkal, és egy lélegzetelállító bajnoksággal gazdagodnak az út végén. Itt az idő, hogy felugorjunk Steamre és elkezdjünk gyakorolni, hisz a küldetések nem csinálják meg magukat!


Cikk forrás

Legfrissebb bejegyzések