Molnár Zoltán, Holocarantus interjú

Szerző:
Kategória: Heroes of the Storm, Interjú, Magyar esport

Bordás Tamás, Tomzey után újabb magyar Hots játékos helyezkedett el, és nem is akárhol! Jelenleg is zajlik a Team Cooler Master játékos bemutató a hivatalos oldalukon, és Holocarantust érte a megtiszteltetés, hogy másodikként mutatták be. Interjúnkban beszél az igazolásról, a Hots jövőjéről és magánéleti problémáiról is. Aki szeretne vele találkozni, az 2015 október 17-18 között megteheti a MondoGames PC Guru Show-ján!

Az első kérdés erejéig vonatkoztassunk el Holocarantus-tól, mert én arra is kiváncsi lennék, hogy kicsoda valójában Molnár Zoltán.

Szentesen lakom, Magyarországon. Játékidőn kívül tanulok (webes alkalmazás fejlesztést szabadidőmben) és jelenleg nincs barátnőm. Először a testemet akarom újraéleszteni a sok műtét után és rendbe hozni magamat.

Miért és Milyen műtéten kellett átesned?

Három műtétem volt, ahol el kellet távolítani egy cisztát a derekamból, ami miatt két évig ki voltam lőve az élet minden tájáról. Röviden két évig fekvőbeteg voltam. Az ágyamat csak akkor hagyhattam el, amikor kezelésre vagy kötéscserére mentem a kórházba. Emiatt felszedtem rengeteg súlyfelesleget és ezt próbálom ledolgozni.

Ez nem lehetett egyszerű. Ezúton is jó egészséget kívánok! Most pedig mesélj arról, hogy miért is vagy Te Holocarantus?

A nevem még 2003-ban jött egy random beszélgetés folytán, hogy “Milyen lenne ha tudnál beszélni Caesar hologramos kivetítésével”, és így poénból találtam ki a nevet, hogy összezavarjam.

Milyen eSport múlttal rendelkezel?

Az eSport múltam annyiból áll, hogy tizenkét éve, amikor megjelent a Dota mint Warcraft 3 mód, ami iszonyatosan megtetszett, és azóta is a MOBA-k világában játszogatok legyen az League of Legends, Infinite Crisis, Heroes of The Storm. Mindegyiket egyaránt szeretem/szerettem, és ezek a játékok formáltak azzá, aki most vagyok. Persze, azért néhány meccs CS:GO is becsúszik néha-néha.

Hogyan befolyásoltak az általad említett játékok, hogy végül azzá válj, aki ma vagy?

Minden egyes meccs, amit lejátszottam megmutatta, hogy legközelebb mit tudnék jobban csinálni, hogyan dolgozzak együtt másokkal, és hogyan kommunikáljak játékon belül az emberekkel. Sajnos rossz tapasztalatokat is szereztem a toxikus emberek jóvoltából, de ez inkább a háttérbe szorult. Ez klisének fog hangzani, de amit megtanultam – hiába a sok szerencsétlen dolog – sose hagyd abba, amit elkezdtél mielőtt befejeznéd az adott dolgot, legyen az iskola, karrier, sport, akármi.

Véleményed szerint lehet vezető eSport moba játék a Hots-ból?

Szerintem a Hots nézett moba lesz és sikeres is, bár nem hiszem hogy annyira mint a LoL, de ne legyen igazam. Koreában elég populáris a játék, ott már van LCS-hez hasonlatos liga is. Valamint egy Amerikában lévő egyetemes tournamentet már ESPN-en is közvetítették. Szerintem most is elég népszerű, szóval érdemes lehet követni.

Hogyan talált rád és ismerte fel tehetséged a Team Cooler Master?

A Team Acer-ben kezdtem a pályafutásom, és miután feloszlott, kicsit szabadúszó lettem, csapat nélkül. Próbálkoztam saját csapattal, illetve bekerülni máshová, de nem jött össze. Miután a Fnatic először felállást cserélt, a volt csapatkapitánnyal elhatároztuk, hogy csinálunk egy csapatot, amit anno (Team Mozzarella Break eSportnak hívtak). Szinte minden tournament-et megnyertünk, amin elindultunk még top csapatok ellen is, és így megkeresett minket a TCM-Gaming. Pár hét tárgyalás után megegyeztünk a szerződés részleteiben és azóta náluk vagyok.

Látszik, hogy nagy felhajtást csap a játékosok igazolásából a TCM. Esetleg tudnál némi spoiler-rel szolgálni nekünk? 

Nem adhatok pontos neveket, de az utolsó két játékos a Fnatic és Kinguin csapatában játszottak.

Mik a hosszútávú terveid a Heroes of The Storm-mal?

Úgy tervezem, hogy még több évig fizetett játékosként élek, de az hogy mennyi ideig marad így, azt nem tudom. Fél évig biztosan, aztán remélem lesz majd hosszabbítás.

Kövessétek Holocarantust a Twitteren, Facebookon, és Twitch-en egyaránt!

Ezeket olvastad már?