A világ legjobbjaival búcsúztatja a 2015-ös évet a CS:GO

Szerző:
Kategória: Beharangozó, CS:GO, esport, Esport versenyek

Igazi sztárparádét és izgalmas meccseket ígér az ESL ESEA Pro League második szezonjának nyolcas döntője.

Nyolc csapat, 250.000 dollárnyi összdíjazás, négy nap vérre menő küzdelem. Erre számíthatnak a CS:GO kedvelői az idei év utolsó nagyversenyén, az ESL ESEA Pro League második szezonjának offline döntőjén. A premier eseményként számon tartott megmérettetésnek a kaliforniai Burbank stúdió ad otthont. A hatalmas médiafelhajtás és az ESL eseményeken megszokott csillogás fényét már csak a részt vevő csapatok képesek tovább emelni, hiszen napjaink legjobbjai egytől-egyig ott lesznek a december 10-én rajtoló döntőn. A versenyt beharangozó cikksorozatunk első részében felmérjük az erőviszonyokat majd sorra vesszük, kik és hogyan jutottak el a legjobb nyolc közé!

A CS:GO erőviszonyokat naprakészen követő HLTV.org minden hét elején közzéteszi aktuális, számos paraméter mentén számított top 20-as ranglistáját a világ legjobb csapatairól. A december 1-jei sorrend és a közelmúlt eseményei alapján kijelenthetjük, aki számít, mind ott lesz az ESL ESEA döntőjében! A szervezők négy európai és négy amerikai csapatnak biztosítottak lehetőséget a döntőbe kerülésre, a kvalifikációt érő helyeket végül a fnatic, a Natus Vincere, a Team EnVyUs és a TSM hozta el Európából, míg az óceánon túlról a Conquest, a Counter Logic Gaming, a Luminosity Gaming és a Team Liquid csapata bizonyult a legjobbnak.

Ha ezt az önmagában is impozáns és bivalyerős névsort összevetjük a rangsor élmezőnyével, láthatjuk, hogy az Európából kijutott csapatok közül mindannyian a kontinens top 5-jébe tartoznak, és ugyanígy, az amerikából kijutottak közül sincs senki az ottani top 5-ön kívül. A teljes lista legjobb tíz csapatából pedig hatan is ott lesznek, de mindegyik résztvevő szereplő az egész világot rangsoroló top 20-as listán, garantált tehát a minőségi szórakozás a CS:GO kedvelői számára.

Az előzetes várakozások szerint az A csoport tűnik könnyebbnek, melybe az EnVyUs, a fnatic, a Conquest és a TL került, míg a B-ben a CLG, a Luminosity, a Na’Vi és a TSM feszül egymásnak. A korábbi tapasztalatokból építkezve az ESL idén BO3 rendszerben és double elimination formátumban rendezi a csoportküzdelmeket, melynek végén a két állva maradt csapat jut az elődöntők egyikébe. A legnagyobb kérdés persze az, ki lesz a végső győztes 2015 utolsó premier versenyén?! A következő napokban egyenként vesszük sorra a kijutott csapatokat, vizsgáljuk meg hogyan szerepeltek a selejtezőn, vesszük hozzá közelmúltbeli eredményeiket és szemezgetünk a velük kapcsolatos hírek közül.

A következő napokban pedig figyeljétek a blogot, hiszen egy cikksorozatban mutatjuk majd be a csapatokat!

Sziasztok kedves CS:GO rajongók, hemi vagyok! Kedvenc játékunk lelkes követőjeként, a statisztikák és esélylatolgatások megszállottjaként számos cikket igyekszem majd szállítani nektek a jövőben is, melyek a játék hátterével, a kompetitív metával és a legfontosabb hírekkel foglalkoznak. Sportkommentátornak tanulok, így a cikkek mellett videós anyagokra, közvetítésekre és műsorokra is számíthattok hamarosan. Ha kérdésetek, véleményetek van, kommenteljetek bátran és vitassuk meg! :)

Ezeket olvastad már?
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Az év utolsó nagyversenye előtt sorra vesszük a résztvevő csapatokat és esélyeiket az offline döntőn, első részünkben a pozitív hozadékú roster change-en átesett csapatokkal foglalkoztunk. […]

  • […] év utolsó nagyversenye előtt sorra vesszük a résztvevő csapatokat és esélyeiket az offline döntőn: első részünkben a pozitív hozadékú roster change-en átesett […]