Ennyibe kerül egy profi CS:GO játékos

Szerző:
Kategória: CS:GO, Érdekesség, esport, Esport biznisz

A legtöbb szervezet nem ad engedélyt a játékosainak arra, hogy kiteregessék pénzügyi szennyesüket. Szerencsénkre a dánok legjobbjai már tavaly, a TSM égisze alatt is beszámoltak keresetükről. Akkor úgy nyilatkoztak, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak az amerikai csapattól, ám a megállapodásuk nem tartott tovább egy évnél. 2016 elején pedig már a saját brandjükkel, az Astralissal megháromszorozták fizetésüket.

Egy interjúban árulta el Andreas “Xyp9x” Højsleth, hogy pontosan mennyi is az annyi. 2015-ben még 3000 dollár volt havonta a fizetésük, mára viszont a saját szervezetükben 9000 dollár, vagyis jelenlegi árfolyam szerint, több mint 2,5 millió forintot zsebelnek be havonta. Ehhez csapódnak még a major események matrica bevételei plusz a versenyeken szerzett összegek, s máris olyan summát kapunk, ami igencsak irigylésre méltó.

Xyp9x elmondta, hogy ez egy átlag az éves keresetet tekintve. Az elején még alacsonyabb összeggel indítanak, ám később emelkedni fog. Azt is hozzáfűzte, hogy manapság ez egy teljesen átlagos fizetés, ha profi Counter-Strike játékos vagy.

A dán játékosok bátran nyilatkoznak pénzügyeikről, de mi a helyzet a többi kiválósággal? Az esportsearnings.com szerint eddig Robin “flusha” Rönnquist keresett a legtöbbet azzal, hogy profi CS:GO játékos. A versenyekből való bevétele több mint 260 ezer dollár, átszámítva 75 millió forintnál is több. Valószínűsíthetően ennek az összegnek a nagy részét 2015-ben lapátolta össze a svéd játékos. Tíz alkalomból kilencszer állhatott a dobogó legfelső fokán, ami körülbelül 790 ezer dollár jutalmat jelent a Fnatic csapatának. Ugyanez az összeg az dánoknál csupán 422 ezer.

Ezeket olvastad már?